Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 
Huwelijksetiquette rond het trouwboeket

Volgens de huwelijksetiquette wordt het bruidsboeket uitgekozen en betaald door je aanstaande man. We zien je nu denken dat dat betalen wel oke is, maar het boeket uitzoeken... not! Maar de bruidegom neemt het boeket namelijk zelf mee als hij zijn bruid komt afhalen in haar ouderlijke huis en daar overhandigt hij het bruidsboeket persoonlijk aan haar. Naast de verrassing voor de bruidegom als hij de trouwjurk van zijn bruid voor de eerste keer ziet, is het krijgen van het bruidsboeket dan dus ook nog een leuke verrassing voor de bruid op de trouwdag.

bruidsboeketten

Momenteel wordt het bruidsboeket meestal gewoon door de bruid gekozen, maar let op: Mocht je de nacht voor de trouwdag in je ouderlijk huis doorbrengen of in ieder geval niet samen en komt de bruidegom de bruid ophalen, dan heeft hij het bruidsboeket bij zich!

Officieel wordt het bruidsboeket voor de huwelijksvoltrekking in de rechterhand gedragen en als het huwelijk voltrokken is, in de linkerhand.

Tijdens de huwelijks-plechtigheid neemt een bruidsmeisje het boeket van de bruid over.

Uiteraard kun je voor jezelf bekijken of je gebruik maakt van deze regeltjes als je straks gaat trouwen in Noord-Brabant. Het is in ieder geval leuk om te weten dat je het boeket officieel eerst rechts draagt en daarna links.

<