Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 trouwen_in_boxmeer

Trouwen in de gemeente Boxmeer

In Nederland kun je in elke gemeente het huwelijk laten voltrekken. Je hoeft hiervoor niet in de gemeente te wonen. De gemeente Boxmeer heeft een aantal trouwlocaties waar jullie elkaar het ja-woord kunnen geven. Ook voor een trouwlocatie naar keuze, bijvoorbeeld thuis, kun je in Boxmeer terecht. Als je wilt gaan trouwen dan leg je de trouwdatum, het tijdstip en de trouwlocatie bast bij de gemeente waar je gaat trouwen. Een optie nemen is niet mogelijk. Voordat je kunt trouwen moet je eerst een verklaring afleggen in de gemeente waar je gaat trouwen. 

Getuigen

Bij een huwelijk moeten minstens twee en mogen maximaal vier getuigen aanwezig zijn. zij moeten meerderjarig zijn en mogen niet onder curatele staan. Verder worden aan getuigen geen eisen gesteld.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Kapel De Weijer
• Kapel het Kloosterhuis
• Het Koningskerkje
• Klooster Elsendael
• Mariakapel
• Raadszaal in Oeffelt
• 't Huys op de Hei

Trouwambtenaren

Er vindt een persoonlijk gesprek plaats met de trouwambtenaar. Ongeveer vier weken voor het huwelijk neemt de trouwambtenaar contact met je op om een afspraak te maken. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Willen jullie gratis trouwen? Neem dan contact op met de gemeente Boxmeer. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van het gratis huwelijk.

Mag er confetti of rijst gestrooid worden?

Het is niet toegestaan, bij de uitgangen van de locatie, confetti en/of rijst te strooien. Een mooi alternatief is o.a. bellen blazen of het loslaten van duiven. Wil je dit ook aan je gasten laten weten, eventuele schoonmaakkosten worden bij jullie in rekening gebracht.

Eigen muziek afspelen tijdens de huwelijksvoltrekking

Tijdens de voltrekking in het gemeentehuis kunnen naar wens drie muziekstukken worden afgespeeld. De gemeente verzoekt je de muziek op CD aan te leveren Je kunt de CD afgeven bij de receptie in het gemeentehuis in Boxmeer. Wil je dat dan doen uiterlijk één week voor jullie huwelijk en voorzien van je naam en trouwdatum?

Meer informatie over trouwen in Boxmeer

Gemeente Boxmeer
Raadhuisplein 1
5831 JX Boxmeer
Tel: 0485 585911
Website: www.boxmeer.nl
E-mail: gemeente@boxmeer.nl