Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Woudrichem

Ja, ik wil... trouwen in de gemeente Woudrichem! Er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden voor je kunt trouwen. Deze informatie vind je op deze pagina.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• 't Oude Raedthuys
• 't Kruithuis Arsenaal
• Eenmalige trouwlocatie

Eenmalige trouwlocatie

Je kunt kiezen voor een andere mooie trouwlocatie in de gemeente Woudrichem. Op jouw verzoek kunnen we zo'n plek aanwijzen als eenmalige trouwlocatie. De ruimte waarin het huwelijk wordt voltrokken moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Deze staan beschreven in de beleidsregel 'aanwijzen trouwlocaties in de gemeente Woudrichem' op www.woudrichem.nl.

Trouwambtenaren

In de gemeente Woudrichem zijn verschillende buitengewone ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Wanneer je trouwt in de gemeente Woudrichem krijg je ruimschoots van te voren te horen wie van de trouwambtenaren jullie huwelijk voltrekt. Je kunt zelf een voorkeur aangeven. De trouwambtenaar maakt met jullie een afspraak om je wensen voor de ceremonie door te spreken.

Het is ook mogelijk je eigen trouwambtenaar mee te brengen. Hij/zij moet dan wel beëdigd zijn en in een andere gemeente huwelijken voltrekken. Ben je dit van plan? Dan moet je dit tijdig schriftelijk aanvragen.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandag en dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur kun je kosteloos trouwen in het gemeentehuis. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente Woudrichem.

Meer informatie over trouwen in Woudrichem

Gemeentehuis Woudrichem
Raadhuisplein 1
4285 CP Woudrichem
Tel: 0183 308100
Website: www.woudrichem.nl
E-mail: gemeente@woudrichem.nl