Trouwen in de zomer, kies de juiste jurk

boho_zomer_trouwjurk

Elk jaargetijde heeft zo zijn charme maar voor een bruiloft heeft de zomer natuurlijk wel een streepje voor. Al was het alleen maar vanwege de mogelijkheden om er een mooi, gezellig of stijlvol tuinfeest van te maken. Geurende rozen, de zon op je huid en kwinkelerende vogels geven de sfeer aan en maken van de mooiste dag in je leven een onvergetelijk avontuur.

Licht en luchtig

Bij een bruiloft in de zomermaanden is een zomerse bruidsjurk natuurlijk onverbrekelijk verbonden. Aan te raden valt om een jurk te kopen die van licht en luchtig materiaal is gemaakt. Je wilt toch zeker niet wegdrijven in het zweet als je je jawoord geeft? Uiteraard is een natuurlijk materiaal de beste keus, deze stoffen sluiten het zweet niet in en geven je huid de kans om te ademen. 

trouwjurk_zomer

Voor de zomerse bruid: less is more

In de zomer is een massieve trouwjurk niet zo mooi, dus geen volumineuze rokken, veel onderrokken (imititatie)bontaccenten of donkere kleuren. Het is zomer dus houd je het licht en zwierig. 
zomerse trouwjurk

Niet per se in het wit

Wit of wit-tinten zijn allang niet meer de enige kleuren om in te trouwen. Gelukkig maar want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet iedereen die kleuren kan hebben. Juist in de zomer kunnen andere kleuren heel mooi zijn. Denk dan vooral aan zachte kleuren die de lichtheid van het seizoen benadrukken. 

Kort, korter, kortst?

Lang niet alle bruiden dromen van een lange jurk en dat hoeft ook helemaal niet. Een korte bruidsjurk kan net zo mooi en feestelijk zijn. Kort betekent overigens niet meteen mini maar als je mooie benen hebt, wat let je dan om voor echt kort te kiezen? 

Vraag advies

Een goede jurk kiezen kan best wel moeilijk zijn. Schroom daarom niet om advies te vragen en probeer een aantal jurken uit. Pas dan weet je wat je zoekt en wat jou staat. Bij bijvoorbeeld de Honeymoonshop hebben de stylistes de expertise om je verder te helpen. Zij weten wat je nodig hebt voor een geslaagde zomerse bruiloft.

Leuke adresjes

Bruidshuis Diana

Bruidshuis Diana

30 jaar ervaring in bruidsmode
Le Michel Bruidsmode

Le Michel Bruidsmode

voor de mooiste dag van je leven
Bruidsboetiek Lovely Lady

Bruidsboetiek Lovely Lady

jarenlange ervaring in de bruidsmode

Ook interessant

EtIquette bruidskleding

EtIquette bruidskleding
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media