Etiquette voor bruidskinderen

Etiquette-bruidskinderen
Etiquette voor bruidsjonkers en bruidsmeisjes

De bruidskinderen zijn onder te verdelen in bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Twee bruidskinderen is het minimum, acht het maximale aantal. De bruidsmeisjes worden ook wel strooistertjes genoemd. In hun mandjes zitten de bloemen of bloemblaadjes die ze tijdens het verlaten van de kerk of stadhuis het bruidspaar voor de voeten strooien. Bruidsmeisjes zijn meestal de ongetrouwde jongere zusjes of nichtjes van de bruid.

Officieel is het de bedoeling dat de bruidsmeisjes tijdens de huwelijksdag de bruid waar nodig terzijde staan. Tijdens de receptie nemen de bruidskinderen de cadeaus over die de bruid krijgt aangeboden. Volgens de regels is het tevens hun taak om een lijst bij te houden waarop precies staat welke gast welk cadeau heeft gegeven.

Etiquette-voor-bruidskinderen
De bruidsjonkers treden op als partners van de bruidsmeisjes en hebben dezelfde taken. Als bruidsjonker wordt ook wel eens een iets ouder iemand genomen die ook de taak van ceremoniemeester op zich neemt.
De kleding van de bruidsmeisjes wordt aangepast aan de stijl en kleurstelling van de bruidsjapon. Voor bruidsjonkers is speciale kleding beschikbaar.
Etiquette-voor-bruidskinderen-trouwen

 

Leuke adresjes

De Galazaak

De Galazaak

unieke bruidskleding voor de bruidsmeisjes

Ook interessant

Etiquette bij trouwen

Etiquette bij trouwen

Etiquette bij huwelijksaanzoek

Etiquette bij huwelijksaanzoek
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media