Wat je mag weten over jouw bruidsboeket...

Zo ging het vroeger...

Volgens de huwelijksetiquette wordt het bruidsboeket uitgekozen en betaald door de bruidegom. Ondertussen zien we je al denken dat het betalen van het trouwboeket wel oké is, maar het bruidsboeket uitzoeken... not! Maar de bruidegom neemt het boeket namelijk zelf mee als hij zijn bruid komt afhalen in haar ouderlijke huis en daar overhandigt hij het bruidsboeket persoonlijk aan haar. Naast de verrassing voor de bruidegom als hij de trouwjurk van zijn bruid voor de eerste keer ziet, is het krijgen van het bruidsboeket dan dus ook nog een leuke verrassing voor de bruid op de trouwdag.

bruidsboeketten

Momenteel wordt het bruidsboeket meestal gewoon door de bruid gekozen, maar let op: Mocht je de nacht vóór de trouwdag in je ouderlijk huis doorbrengen of in ieder geval niet samen met jouw partner en komt de bruidegom de bruid ophalen, dan heeft hij dus het bruidsboeket bij zich!

Officieel wordt het bruidsboeket tijdens de huwelijksvoltrekking in de rechterhand gedragen en als het huwelijk voltrokken is, in de linkerhand.

Tijdens de huwelijks-plechtigheid neemt een bruidsmeisje het boeket van de bruid over.

Uiteraard kun je voor jezelf bekijken of je gebruik maakt van deze regeltjes als je straks gaat trouwen in Noord-Brabant. Het is in ieder geval leuk om te weten dat je het boeket officieel eerst rechts draagt en daarna links.
En mocht je allebei een bruidegom zijn en niet voor een bruidsboeket kiezen, dan heb je nu in ieder geval een leuk artikel gelezen.

Leuke adresjes

Bloembinderij John Flora

Bloembinderij John Flora

laat je verrassen!

Ook interessant

Etiquette bij trouwen

Etiquette bij trouwen

Een trouwpak aanschaffen

Een trouwpak aanschaffen

Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media