Een trouwpak aanschaffen

Trouwpak-kopen

Heeft jouw aanstaande vrouw haar droomjurk al gevonden? Dan is het nu jouw beurt! Een trouwpak aanschaffen is toch even wat anders dan het shoppen voor een alledaagse outfit. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een trouwpak? Wij hebben in dit artikel een aantal tips voor je op een rij gezet!

1. Begin op tijd met zoeken!

Misschien vind je deze tip een beetje overbodig, maar wij vinden het de moeite waard om het toch even te vermelden. Begin écht op tijd met zoeken. Waar wil je je trouwpak kopen? En mocht je een winkel in gedachten hebben, maak dan van tevoren een afspraak. We raden het je aan om 3 à 4 maanden voor de bruiloft je te gaan oriënteren. Zo voorkom je een hoop stress. Zes weken van tevoren schaf je je trouwpak aan, dus dan moet je toch echt wel je trouwpak hebben gekocht. Voor de aanstaande bruid geldt 6 maanden van tevoren. 

Trouwpak-zoeken

Merk: Wilvorst

2. Maak er een leuk dagje uit van

De meeste mannen houden niet van shoppen, maar winkelen voor een trouwpak is toch even wat anders dan het shoppen voor een nieuwe spijkerbroek. Maak er een gezellig dagje uit van en neem je vrienden, broers, moeder en/of schoonmoeder mee. Er zijn trouwpak specialisten die een leuk dagje uit bieden met beleving voor de bruidegom en aanhang. Het is in ieder geval de moeite waard om eens te kijken of op die manier je trouwpak kopen ook iets voor jou is. 

Immediate-trouwpak

Merk: Immediate 

3. Kies een winkel die alle kleuren en stijlen verkoopt

Om te voorkomen dat je niet naar verschillende winkels hoeft om allerlei trouwpakken te passen, raden wij het je aan om naar een trouwpak specialist te gaan die alle stijlen en kleuren trouwkostuums verkoopt. Je hoeft echt niet naar een grote massale winkel, er zijn namelijk diverse trouwpak specialisten die trouwpakken verkopen die je zelf kunt stijlen. Je hebt keuze uit duizenden stoffen in allerlei kleurtinten en het trouwpak dus past bij jou als persoon. Op deze manier kun je je trouwpak afstemmen op de bruid, de bruiloft en andere persoonlijke wensen. 

Persoonlijk-trouwpak

Merk: Tziacco by Wilvorst

4. Koop in alle rust jouw trouwpak

Een veel gemaakte fout voor de bruidegom is dat je onder tijdsdruk van de winkel of medewerkers een keuze moet maken. Wanneer je in alle rust je trouwpak wilt uitzoeken, raden wij het je aan om op een doordeweekse dag een afspraak in te plannen. In de weekenden kan het namelijk enorm druk zijn. Wanneer je onder druk gezet wordt, kun je vaak minder goed nadenken. Hierdoor kun je spijt krijgen van je keuze. Zoek een trouwspecialist waar je in alle rust terecht kunt  en waar men de tijd voor je neemt. 

Trouwkostuum-passen

Merk: Enzo Romano

5. Stem de kleur af 

Als man mag je niet witter gekleed zijn dan je aanstaande vrouw. Houdt er rekening mee dat de kleur van jouw trouwkostuum niet vloekt met de kleur van de bruidsjurk. Ga naar een trouwpak specialist die hier rekening mee houdt en die ook kijkt naar het eventuele thema van de bruiloft. Misschien handig om even een stof staaltje van de trouwjurk mee te nemen bij de aanschaf van je trouwpak. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles mooi met elkaar combineert. 

Bruid-en-bruidegom

Merk: Tziacco by Wilvorst

6. Trouwpak kopen met unieke details

Draag je voor je werk vaak pakken? Dan wil je voor je bruiloft natuurlijk iets speciaals dragen. Misschien niet overdreven, maar je mag wel het verschil zien tussen je trouwpak en een gewoon pak. Het trouwkostuum mag best unieke details hebben. Laat bijvoorbeeld jouw initialen in de voering of kraag stikken. Of wat dacht je van de trouwdatum of de naam van jouw aanstaande vrouw in jouw pak? De keuze is aan jou. 

Uniek-trouwpak
Merk: Guglielmo G. 

We hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad. Nog 1 tip: voel je goed in jouw trouwpak. Zorg dat het pak bij je past en laat je qua maat adviseren door specialisten. Door hun ruime ervaring weten zij precies wat jou wel en niet zal staan. 

Leuke adresjes

Salvatore Vacerra

Salvatore Vacerra

persoonlijke trouwpakken
TailormadeSuits

TailormadeSuits

TailormadeSuits weet hoe het heurt
Le Michel Bruidsmode

Le Michel Bruidsmode

een exclusieve collectie trouwpakken
Black tie Gelegenheidskleding

Black tie Gelegenheidskleding

specialist in trouwpakken

Ook interessant

Het kiezen van een trouwpak
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media