Alles over trouwen in de gemeente Baarle-Nassau

Voor iedereen met trouwplannen in de gemeente Baarle Nassau hebben we hier de informatie in kaart gebracht die je zeker moet weten om jullie trouwdag vlekkeloos te laten verlopen. Zoals de keuze voor een gemeentelijke- of zelf gekozen trouwlocatie. En dat geldt ook voor de trouwambtenaar, Kies je een BABS van de gemeente of een zelfstandig trouwambtenaar?  Wat zijn de voorwaarden van het gratis trouwen? Lees dit artikel en je weet 't allemaal!

Trouwen-in-Baarle-Nassau

Jullie voorgenomen huwelijk aanmelden

We beginnen deze info met de aanmelding van jullie huwelijk bij de gemeente. Op zich is dit niet de eerste stap die je moet zetten, maar het is wel verplicht en dus belangrijk. Mocht je wel in deze gemeente wonen maar er niet gaan trouwen, dan moet je die melding in die gemeente doen. Bij die melding moet je de trouwdatum doorgeven, en ook de trouwlocatie en trouwambtenaar. Mocht je voor een niet reguliere trouwlocatie kiezen of een zelfstandige trouwambtenaar en dus niet van deze gemeente, dan adviseren wij je om de zgn. "melding van het voorgenomen huwelijk" te doen zodra deze info vast staat. Het stelt niet echt veel voor, want deze melding kun je zelfs online via de website van de gemeente doen. Zorg dan wel dat je DigiD beschikbaar hebt. Het moet in ieder geval  op z'n vroegst een jaar voor jullie trouwdatum en uiterlijk 2 á 3 weken  weken voor de huwelijksvoltrekking. 

De trouwambtenaar kiezen

Als het gaat over het kiezen van een trouwambtenaar loopt Baarle-Nassau toch wel een beetje achter op de rest van Nederland. Meestal kun je kiezen uit een aantal trouwambtenaren van de burgelijke stand  die in dienst zijn van de gemeente. Maar in deze gemeente is daarvoor slecht 1 trouwambtenaar beschikbaar. Wel een ervaren BABS dus, maar wij Hollanders houden nu eenmaal van een beetje keuze. Gelukkig mag je ook een zelfstandige trouwambtenaar inhuren voor jullie trouwceremonie. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar dan moet je de gegevens doorgeven in de aangifte van het voorgenomen huwelijk.

Trouwlocaties in de gemeente Baarle Nassau

Ook in de categorie Trouwlocaties heeft de gemeente Baarle Nasssau 1 officiële trouwlocatie: het gemeentehuis. Maar je mag in deze gemeente onder bepaalde voorwaarden overal trouwen, zolang deze locatie voldoet aan de voorwaarden die de gemeente hier aan stelt. Zoals toegankelijkheid, hygiëne, veiligheid, etc. Daarom moet je jullie zelf gekozen trouwlocatie wel tijdig doorgeven aan de gemeente, zodat zij deze kunnen controleren m.b.t. de gestelde voorwaarden. Jullie locatie zal dan worden aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als er op die locatie wel vaker getrouwd wordt, dan zal het uiteraard geen probleem opleveren en zelfs snel zijn behandeld. 
Op de pagina Trouwlocaties>> van deze website vind je ook een aantal tips voor je voor een geschikte trouwlocatie in Brabant. 

Gratis huwelijk

Mocht je willen trouwen maar laat jullie budget of andere omstandigheden dat niet toe? Alle gemeenten in Nederland zijn vanuit onze regering verplicht om in bepaalde situaties gratis trouwen aan te bieden. Bij zo'n huwelijksvoltrekking mogen slechts een zeer beperkt aantal mensen aanwezig zijn. In deze Brabantse gemeente Baarle-Nassau is dit mogelijk op maandagochtend om 09.00 en 09.15 uur. Het gratis trouwen is altijd een korte en functionele ceremonie. 

Gegevens gemeente Baarle Nassau

Gemeente Baarle-Nassau
Smederijstraat 4
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: 013 5075200
Website: www.baarle-nassau.nl
E-mail: gemeente@baarle-nassau.nl

Trouwbedrijven gemeente Baarle Nassau


Limousine.nl

Limousine.nl

Baarle-Nassau

Leuke adresjes


G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

unieke trouwringen
Center Parcs Het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos

trouwen in een tropische jungle
Het Cachot - Trouwlocatie

Het Cachot - Trouwlocatie

Trouwen op een sprookjesachtige trouwlocatie

Ook interessant


Handige tips

Handige tips

Etiquette bruidskinderen

Etiquette bruidskinderen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media