De perfecte trouwlocatie uitkiezen doe je zo

De-perfecte-trouwlocatie-uitkiezen

Een van de belangrijkste dingen om te regelen als jij en je partner verloofd zijn, is de trouwlocatie. Dat is tenslotte waar het allemaal gaat gebeuren. Het is dan ook van belang dat je een goed gevoel hebt bij de trouwlocatie die je kiest. Maar hoe doe je dat, de perfecte trouwlocatie kiezen? Er zijn een aantal tips die je daarbij op weg kunnen helpen. Wij zetten ze op een rij voor je!

De plaats van de trouwlocatie

Een van de eerste dingen waar je over na moet denken wat betreft de trouwlocatie, is waar je wilt trouwen. Veel koppels kiezen ervoor om te trouwen in de buurt van hun eigen woonplaats, maar er zijn natuurlijk mogelijkheden genoeg. Als je graag wilt trouwen in Noord-Brabant, is het zeker de moeite waard om te kijken naar een trouwlocatie in Breda. Naast wat jij en je partner zelf willen qua plaats van de bruiloft, is het ook van belang om te kijken naar of de plaats die jullie willen goed bereikbaar is. Het is tenslotte niet fijn als jouw bruiloftsgasten straks heel lang moeten reizen omdat het niet goed te bereiken is. Zorg voor een goede bereikbaarheid en kijk ook naar of er bijvoorbeeld slaapmogelijkheden zijn in de omgeving.

De gastenlijst bepalen

Om een trouwlocatie te kunnen kiezen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn bij deze grote dag. Het samenstellen van de gastenlijst is dan ook goed om in een vroeg stadium al te doen. Want zodra jij weet hoeveel gasten je uitnodigt, kun je ook bepalen hoe groot de trouwlocatie moet zijn. Om de gastenlijst te bepalen is het belangrijk om na te denken over de soort bruiloft. Ga je voor een kleine bruiloft, een grote bruiloft of wil je hier juist tussenin gaan zitten? Op basis hiervan kunnen jij en je partner gaan denken over wie jullie wel en niet uitnodigen. Als jullie een definitieve gastenlijst hebben gemaakt, kun je dit gebruiken om een passende trouwlocatie te vinden die groot genoeg is voor het aantal gasten.

gastenlijst

Stel een budget op

Als je gaat trouwen is het handig om ene trouwbudget op te stellen. Dit biedt houvast en je hebt zo een beter idee van wat je kunt uitgeven. Ook voor het kiezen van de trouwlocatie is dit slim om te doen. Bepaal daarom samen met je partner hoeveel je hier maximaal aan kwijt wilt zijn. Houd er wel rekening mee dat wanneer je meer gasten uitnodigt, je ook meer geld kwijt bent. Zodra je een budget op hebt gesteld voor de trouwlocatie, kun je gerichter op zoek gaan. Hierdoor zijn er namelijk ook al wat trouwlocaties weg te strepen.

Denk na over de stijl van de bruiloft

Wat ook goed is om over na te denken, is de stijl van de bruiloft. De ene trouwlocatie past nu eenmaal beter bij een bepaalde trouwstijl dan een andere trouwlocatie. Om alles goed met elkaar te matchen, is het dus slim om eerst te bedenken welke trouwstijl je wilt aanhouden. Of je nu een themabruiloft geeft of heel exclusief wilt trouwen: er zijn mogelijkheden genoeg. De trouwlocatie speelt een grote rol in de sfeer van jullie bruiloft en is daarom dus belangrijk. Bij het nadenken over de stijl is het ook handig om te denken over wat voor soort trouwfoto’s jullie straks willen hebben. Ook hier speelt de trouwlocatie een rol in, waardoor het belangrijk is om te bepalen. Als je graag een unieke trouwlocatie wilt hebben voor de bruiloft én bijzondere trouwfoto’s wilt krijgen, dan is trouwen in een kasteel wellicht ook iets voor jou en je partner om te overwegen.

stijl

Ga de trouwlocaties bezichtigen

Als je op internet op zoek bent gegaan naar trouwlocaties, wil je vast ook weten hoe dit er in het echt allemaal uitziet. Als je nog twijfelt tussen bepaalde locaties of graag gewoon wilt weten hoe een bepaalde locatie eruitziet, is het handig om hier langs te gaan. Dit kan jou een beter beeld geven van of het daadwerkelijk is wat je ervan had verwacht. Als je langsgaat op een trouwlocatie is dit ook de ultieme kans om vragen te stellen over de mogelijkheden. Denk hierbij aan hoe het zit met de catering, de decoratie, verlichting, dansvloer, parkeermogelijkheden en ga zo maar door. Stel alle vragen die je hebt, zodat je echt een compleet beeld kunt krijgen van de locatie en of het iets voor je is.

Deze tips kunnen jou op weg helpen met het kiezen van de perfecte trouwlocatie. Denk hier niet te makkelijk over, want het is van belang dat jij en je partner hier straks volledig achterstaan!

Leuke adresjes

Sprinkles bruidstaarten

Sprinkles bruidstaarten

Bruidstaarten, cupcakes, sweet tables
Het Cachot - Trouwlocatie

Het Cachot - Trouwlocatie

Trouwen op een sprookjesachtige trouwlocatie
Kasteel Aldendriel

Kasteel Aldendriel

unieke trouwlocatie met omringende grachten
Hoeve Klein Zundert

Hoeve Klein Zundert

unieke trouwlocatie met vele mogelijkheden

Ook interessant

Handige tips

Handige tips

Wie loopt waar

Wie loopt waar

Bruidsbeurzen

Trouwen in een oldtimer trouwauto?

Trouwen in een oldtimer trouwauto?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media