Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_bergeijk

Trouwen in de gemeente Bergeijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met jouw partner officieel vast te leggen. Gaan jullie trouwen? Dan leg je eerst een verklaring af in de gemeente waar je gaat trrouwen. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wil je ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten.

Trouwlocaties

• Raadzaal van het gemeentehuis
• Locatie naar keuze

De raadzaal in de gemeente Bergeijk is in 2013 gerenoveerd. Daarmee komst een langgekoesterde wens uit: trouwen in stijl van Gerrit Rietveld. In de kenmerkende rietveld kleuren rood, geel, blauw en zwart zijn stijlvolle accenten aangebracht. Tevens is de akoestiek en de lichtinval aangepast, waardoor gelui en foto's nog mooier worden. Dit alles zorgt dat trouwen in Bergeijk betekent, trouwen in stijl. Een aanrader voor bruidsparen die houden van design.

Trouwambtenaren

Als je een melding van het voorgenomen huwelijk doet, heb je contact met een ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze ambtenaar doet de voorbereidende werkzaamheden. Je bespreekt de datum, de locatie en kijkt wie de ceremonie kan doen. Pas als de 'grote dag' nadert en de meeste voorbereidingen achter de rug zijn, komen de trouwambtenaren in beeld. 

Zij voltrekken de meeste huwelijken en nemen hier de tijd voor. Uiteraard doen zij dit ieder vanuit een eigen persoonlijke invalshoek, maar wat de trouwambtenaren van de gemeente Bergeijk kenmerkt is het enthousiasme voor dit bijzondere buitengewone 'ambt' en een zorgvuldige voorbereiding. Hiertoe maken zij zo'n 2 tot 3 weken voor het huwelijk een afspraak om elkaar te ontmoeten en indien mogelijk, komen we graag bij jullie thuis.

Tijdens dit kennismakingsgesprek nemen zij alles rondom de ceremonie uitgebreid door. De trouwambtenaren besteden aandacht aan persoonlijke wensen, muziekkeuze, eventueel eigen inbreng en staan open voor wat zich zoal aandient.

Dit om in een sfeer van vertrouwen en herkenning samen te komen tot een viering die uniek is voor ieder bruidspaar. Een ceremonie die qua vorm en inhoud aansprekend is, met een mooie balans tussen ernst en lichtvoetigheid. Een ceremonie die een belangrijke bijdrage kan leveren aan jullie mooiste dag!

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Voor het gratis huwelijk neem je contact op met de gemeente Bergeijk. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden voor een kosteloos huwelijk.

Meer informatie over trouwen in Bergeijk

Gemeentehuis Bergeijk
Burgemeester Magneestraat 1
5571 HB Bergeijk
Tel: 0497 551455
Website: www.bergeijk.nl
E-mail: info@bergeijk.nl