Trouwen in de gemeente Boxtel

Jullie zeggen 'Ja' tegen elkaar! Je kiest voor elkaar en wil dat graag officieel bevestigd en juridisch goed geregeld hebben. Dat betekend dat je gaat trouwen! Er komen heel veel keuze op je pad. Hoe wil je dat die dag er uit ziet? Wordt het een formele ceremonie of ga je juist voor een losse sfeer op jullie mooiste dag? Kies je voor toeters en bellen of voor een sobere invulling? Trouw je in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Veel vragen die beantwoord en keuze die gemaakt moeten worden. Als de keuze op Boxtel is gevallen willen wij samen met de gemeente graag behulpzaam zijn bij de voorbereidingen en het welslagen van die bijzondere dag.

Trouwen-in-Boxtel

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Boxtel
• Het Oude Raadhuis Liempde
• Protestants Kerkje Boxtel
• Kasteel Stapelen
• Locatie naar keuze

Locatie naar keuze

Je kunt niet alleen een persoonlijke keuze maken in trouwambtenaar, maar ook in trouwlocatie. Naast de vaste locaties is het in gemeente Boxtel ook mogelijk om te trouwen op een plek die voor jullie een bijzondere betekenis heeft. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan het trouwen op een locatie naar eigen keuze zijn extra kosten verbonden.

Voorwaarden:
• de locatie moet voor iedereen goed bereikbaar zijn
• de locatie en voltrekking moeten voor iedereen toegankelijk zijn
• de locatie moet voldoen aan de regels van goede smaak en openbare orde
• de locatie moet zodanig zijn ingericht dat op deze locatie de huwelijksvoltrekking te allen tijde kan doorgaan
• de locatie dient overdekt te zijn; de voltrekking mag niet in de open lucht plaatsvinden
• er dient een overeenkomst te worden overlegd waarin de criteria zijn opgenomen en gegarandeerd te worden. Een dergelijke overeenkomst wordt door de gemeente Boxtel geleverd. Deze overeenkomst wordt ondertekent door de eigenaar van de locatie, het bruidspaar/de partners en de gemeente.

Trouwambtenaren

De gemeente Boxtel heeft een aantal buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Dat wil zeggen dat deze "trouwambtenaren" zich voor de gemeente Boxtel bezig houden met het voltrekken van huwelijken. Het kan zijn dat je een bepaalde voorkeur hebt voor een van hen. Met jullie voorkeur probeert de gemeente altijd rekening te houden. De ambtenaar die jullie huwelijk gaat voltrekken neemt circa tien dagen voor de trouwdatum contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek kun je de bruiloft doorspreken en eventuele speciale wensen doorgeven.

Een "eigen" trouwambtenaar meebrengen

Het kan zijn dat je het huwelijk graag een heel persoonlijk karakter wil geven en wil laten voltrekken door iemand met wie je een speciale band hebt. Bijvoorbeeld een familielid of een vriend van je. Ook dat behoort in Boxtel tot de mogelijkheden! De door jullie gewenste trouwambtenaar wordt speciaal benoemd door het College van burgemeester en wethouders. Daarna moet er nog een beëdiging plaats vinden bij de Rechtbank in Den Bosch. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos trouwen

Op dinsdag om 09.00 en om 09.30 uur kan er kosteloos getrouwd worden. Het gratis huwelijk is zonder ceremonie. Voor meer informatie over het gratis huwelijk kun je contact opnemen met de gemeente Boxtel.

Meer informatie over trouwen in Boxtel

Gemeente Boxtel
Markt 1
5281 AT Boxtel
Tel: 0411 655911
Website: www.boxtel.nl
E-mail gemeente@boxtel.nl

Trouwbedrijven gemeente Boxtel


Fischer Fotografie

Fischer Fotografie

Boxtel

Leuke adresjes


Auberge Eeckaerde

Auberge Eeckaerde

Nostalgische trouwlocatie in Eindhoven
Autoclassic Trouwautoverhuur

Autoclassic Trouwautoverhuur

betaalbaar trouwvervoer
Bloembinderij John Flora

Bloembinderij John Flora

laat je verrassen!

Ook interessant


Een trouwpak aanschaffen

Een trouwpak aanschaffen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media