Trouwen in de gemeente Geldrop-Mierlo

De Gemeente Geldrop-Mierlo heeft alles m.b.t. het trouwen prima geregeld. Veel zaken kunnen online geregeld worden en zijn online goed omschreven. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden om een onvergetelijke trouwdag te organiseren. Vrije keuze van de trouwlocatie, trouwambtenaren zelf kiezen, afwijken van standaard dagen of tijden, etc.. Voldoende mogelijkheden dus. Mocht je na het uitpluizen van deze pagina toch nog iets missen, dan kun je hiervoor contact opnemen met de gemeente Geldrop-Mierlo. 

Trouwen-in-Geldrop-Mierlo

Jullie huwelijk aanmelden

Het is een vaste regel dat je jullie trouwplannen aanmeldt bij de gemeente waarin jullie gaan trouwen. Dit kan dus ook een andere gemeente zijn dan waarin jullie (gaan) wonen. Bij deze melding van het voorgenomen huwelijk moet je in ieder geval de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie en de trouwambtenaar. Je kunt hiervoor het gemeentehuis bezoeken, maar je kunt het ook online regelen op de site van de gemeente Geldrop-Mierlo. De melding van het voorgenomen huwelijk mag je op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum doen en uiterlijk circa 3 weken vooraf. 

Trouwlocatie kiezen

In de gemeente Geldrop-Mierlo mag je overal trouwen, als de trouwlocatie maar voldoet aan een aantal eisen die de gemeente hier aan heeft gestelt. Zo'n vrije trouwlocatie moet  je eerst reserveren voor jullie trouwdatum, waarna je de locatie doorgeeft aan de gemeente. Zij checken dan of de gekozen trouwlocatie voldoet aan alle eisen, zoals hygiëne, veiligheid, parkeergelegenheid, etc... Als dat allemaal klopt dan wordt deze aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als er op zo'n locatie vaker getrouwd wordt, dan is dat snel geregeld omdat de gemeente dan alle info al heeft. 
De gemeente heeft zelf ook 2 officiële trouwlocaties: "Het Oude Raadhuis" en "De Villa". Zijn jullie nog op zoek naar een unieke trouwlocatie in Noord Brabant, dan hebben wij nog wel een aantal tips voor je voor een geschikte trouwlocatie >>

De trouwambtenaar

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft zelf ervaren trouwambtenaren in dienst die jullie huwelijksvoltrekking kunnen verzorgen. Deze worden aan je voorgesteld op de website van de gemeente, waarin je iedere BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand) kunt vinden. Maar je kunt ook voor een zelfstandige trouwambtenaar kiezen. Kijk hier naar ons overzicht van die trouwambtenaren. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar dan moet je de gegevens van deze BABS vermelden in de aangifte van het huwelijk.

Gratis trouwen in Geldrop-Mierlo

Je kunt op donderdagochtend kosteloos trouwen aan de balie van het gemeentehuis. Hieraan zijn wel een aantal regels en eisen verbonden. Deze voorwaarden kun je zien via deze link naar de betreffende pagina op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Meer informatie over trouwen in Geldrop-Mierlo

Gemeentehuis Geldrop
Hofstraat 4
5664 HT Geldrop
Tel: 040 2893893
Website: www.geldrop-mierlo.nl
E-mail: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Ook interessant


De voorbereiding van je trouwdag

De voorbereiding van je trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media