Trouwen in de gemeente Gemert-Bakel

De Gemeente Gemert-Bakel biedt de a.s. bruidsparen in haar gemeente volop mogelijkheden om een onvergetelijke trouwdag te organiseren. Vrije keuze van de trouwlocatie, trouwambtenaren zelf kiezen, etc.. Hierdoor heb je grote vrijheid om een onvergetelijke trouwdag te organiseren. Mocht je na het lezen van deze pagina toch nog vragen hebben dan kun je hiervoor contact opnemen met de gemeente Gemert-Bakel. De gegevens vind je onderaan deze pagina..

Trouwen-in-Gemert-Bakel

Aanmelden van "het voorgenomen huwelijk"

Eén van de verplichte acties die je moet ondernemen, is dat je bij de gemeente Gemert-Bakel een "melding voor het voorgenomen huwelijk" gaat maken. Als je wel in Gemert-Bakel woont maar jullie laten de huwelijksvoltrekking in een andere gemeente plaatsvinden, dan moet je die melding van het voorgenomen huwelijk bij die gemeente doen waarin jullie gaan trouwen. Daarbij moet de trouwdatum worden doorgeven, de trouwlocatie voor de huwelijksvoltrekking en de gegevens van de trouwambtenaar. Deze melding kan overigens ook online op de website van de betreffende gemeente. De melding van het voorgenomen huwelijk kan op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum en uiterlijk 2 weken voor de huwelijksvoltrekking. Zorg dat je DigiD beschikbaar hebt.

Zelf een trouwambtenaar kiezen

De gemeente Gemert-Bakel heeft een diverse trouwambtenaren in dienst die de huwelijksvoltrekking kunnen verzorgen. Je vindt het overzicht op de website van de gemeente, waarin iedere Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand ofwel BABS,  zich presenteert met hun eigen verhaal. Naast de trouwambtenaren van Gemert-Bakel kun je ook zelf een zelfstandige trouwambtenaar kiezen. Kijk hier naar ons overzicht van die trouwambtenaren. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar dan moet je de gegevens van deze BABS vermelden in de aangifte van het huwelijk.

Trouwlocaties in de gemeente Gemert-Bakel

In principe mag je in Gemert-Bakel overal trouwen, mits de trouwlocatie voldoet aan een aantal eisen die de gemeente hier aan stelt. Je moet zo'n zelf gekozen locatie voor de huwelijkvoltrekking echter wel tijdig doorgeven aan de gemeente, want zij zullen deze eerst controleren of die wel aan de gestelde voorwaarden voldoet. Zo'n locatie zal dan worden aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als er op zo'n locatie vaker getrouwd wordt, dan zal dat overigens snel geregeld zijn. 
De gemeente Gemert-Bakel heeft zelf ook 2 officiële trouwlocaties aangesteld als officiële trouwlocatie. Dit zijn beide gemeentelijke locaties, waarbij een check van alle regeltjes niet nodig is. Het zijn het Parochiehuis in Bakel en uiteraard het gemeentehuis in Gemert. Op de pagina Trouwlocaties>> van deze website TrouweninNoordBrabant.nl vind je ook een aantal tips voor je voor een geschikte trouwlocatie. 

Gratis trouwen in de gemeente Gemert-Bakel

Willen jullie graag trouwen, maar laat het budget dit niet toe? Of is trouwen noodzakelijk i.v.m. bepaalde omstandigheden? Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht om in dergelijke situaties gratis trouwen aan te bieden. Bij het gratis trouwen in Gemert-Bakel mogen alleen het bruidspaar en maximaal 2 getuigen aanwezig zijn. Dus geen kids, ouders e.d. In de gemeente Gemert-Bakel in Noord Brabant is dit mogelijk op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur. Het gratis trouwen is een korte functionele ceremonie. 

Adresgegevens gemeente Gemert-Bakel

Bezoekadres:

Ridderplein 1 
5421 CV Gemert

Postadres

Postbus 10.000
5420 DA Gemert

Telefonisch bereikbaar via 0492 378500
 

Ook interessant


De perfecte trouwlocatie uitkiezen doe je zo

De perfecte trouwlocatie uitkiezen doe je zo

Archetipo trouwpakken

Archetipo trouwpakken
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media