Trouwen in de gemeente Heeze-Leende

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan doe je eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet meer per sé in de woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Willen jullie ook trouwen voor de kerk? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijks is gesloten.

Trouwen-in-Heeze-Leende

Trouwlocaties

• Raadzaal van het gemeentehuis
• Landgoed Kapellerput
• Kasteel Heeze
• Galerie Des Beaux Arts
• Golden Tulip Jagershorst
• Hostellerie Vangaelen
• Andere locatie

Trouwen op een andere locatie

Naast de vaste locaties is het mogelijk om op een door jou gewenste locatie te trouwen. De gemeente brengt hiervoor € 243,00 in rekening (bovenop het tarief voor de huwelijksvoltrekking). De locatie moet wel voldoend aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden vind je onder het kopje documenten op www.heeze-leende.nl. De voorwaarden worden door de gemeente getoetst. Met het aanvraagformulier kun je een aanvraag doen voor een eigen trouwlocatie.

Bijzondere trouwambtenaren

De mooiste dag van jullie leven. Je trouwdag wil je graag zo herinneren. Daarom vinden de trouwambtenaren van de gemeente Heeze-Leende, of BABS-en zoals ze zichzelf noemen (Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand), hun ambt ook zo bijzonder en voeren zij dit met zoveel plezier en inzet uit. De trouwambtenaren worden aan jullie voorsteld op www.heeze-leende.nl. 

 

Gratis huwelijk

Op dinsdagmorgen om 10.00 en 10.30 uur kun je gratis trouwen. Dit geldt alleen voor inwoners van Heeze-Leende. Er mogen maximaal 10 personen inclusief bruidspaar en kinderen aanwezig zijn.

Meer informatie over trouwen in Heeze-Leende

Gemeente Heeze-Leende
Jan Deckersstraat 2
5591 HS Heeze
Tel: 040 2241400
Website: www.heeze-leende.nl
E-mail: postbus@heeze-leende.nl

Ook interessant


Hoe draag je het trouwpak?

Hoe draag je het trouwpak?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media