Trouwen in de gemeente Heusden

Trouwen doe je natuurlijk met de partner van jouw keuze! Maar op jullie trouwdag hebben jullie met meer mensen te maken. Mensen die vaak een persoonlijke stempel op deze mooie dag drukken. Denk bijvoorbeeld aan de trouwambtenaar. De trouwambtenaren proberen naast het officiële gedeelte persoonlijk invulling te geven aan het ambtelijke deel van de bruiloft. Hoe ze dat doen verschilt per persoon. Graag stellen ze zich aan je voor op de website www.heusden.nl.

Trouwen-in-Heusden

Trouwen... maar waar?

Elkaar het ja-woord geven is het belangrijkste onderdeel van de trouwdag. Zoek daarom de trouwlocatie van jullie dromen. Welke locatie spreekt jullie het meeste aan? Welke past het meest bij jullie? Zoeken jullie iets romantisch, iets moderns of iets spectaculairs? In de gemeente Heusden hebben jullie de keuze uit verschillende trouwlocaties:
• Gemeentehuis Vlijmen
• Gemeentehuis Drunen
• Stadhuis Heusden

Trouwen op een andere locatie

Trouwen op een andere locatie in de gemeente Heusden is ook mogelijk. De gemeente kan op aanvraag permanente trouwlocaties aanwijzen, bijvoorbeeld aan horecagelegenheden, musea en monumenten. Hieronder een aantal locaties die permanent zijn aangewezen:
• Gouverneurshuis Heusden
• Herberg De Drie Linden
• Rondvaart Wiljo
• Partycentrum Wijnand van Delft
• Fort Hedikhuizen
• Zorgboerderij Giesbergen

Wij wensen je veel succes met het vinden van een bijzondere en romantische trouwlocatie!

Trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt jullie huwelijk. Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om huwelijken te voltrekken. In de gemeente Heusden zijn meerdere trouwambtenaren. Je kunt een keuze maken voor de trouwambtenaar die jullie het meest aanspreekt. 

 

Gratis huwelijk

Een kosteloos huwelijk kan aangegaan worden op dinsdag om 09.30 of 10.00 uur in Drunen. Dit gaat op volgorde van aanmelden. De ceremonie wordt niet geleid door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Het huwelijk vindt plaats zonder gasten, met niet meer dan twee, drie of vier getuigen en zonder toespraak. Je betaalt eventueel wel de kosten voor de uittreksels en het trouwboekje. De kosten daarvan zijn afhankelijk van de situatie en je keuze.

Meer informatie over trouwen in Heusden

Gemeentehuis Vlijmen
Julianastraat 34
5151 ED Vlijmen
Tel: 073 5131789
Website: www.heusden.nl
E-mail: info@heusden.nl

Ook interessant


Etiquette bruidskinderen

Etiquette bruidskinderen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media