Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Moerdijk

Als je wilt trouwen, kun je dat doen bij de gemeente. Je kunt het huwelijk tevens laten inzegenen in de kerk van jouw geloofsovertuiging. Meld je trouwplannen wel van te voren aan de gemeente. Een huwelijk is mogelijk zowel tussen een man en een vrouw als tussen twee mensen van gelijk geslacht.

Trouwlocaties

De gemeenteraad vindt dat trouwen in principe op iedere locatie mogelijk moet zijn. Het is immers jullie dag en jullie bepalen het verloop ervan. Dit noemen we een alternatieve locatie. Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk de voorwaarden voor een alternatieve trouwlocatie op www.moerdijk.nl. Als jullie iets in gedachte hebben is het raadzaam om dit schriftelijk voor te leggen, zodat dit gebouw eenmalig als trouwlocatie aangewezen kan worden. Zoals je ziet; de mogelijkheden om te trouwen in de gemeente Moerdijk zijn eindeloos! Dit zijn de vaste trouwlocaties:
• Gemeentehuis in Zevenbergen (Trouwkamer, Raadzaal)
• Stadhuis in Klundert
• Mauritshuis in Willemstad

Trouwambtenaren

Het huwelijk zal voltrokken worden door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Omdat deze persoon een belangrijke rol speelt op deze speciale dag, kunnen jullie op de website van de gemeente alvast kennismaken. Is er een klik bij één van de trouwambtenaren, dan is het mogelijk een voorkeur uit te spreken voor die persoon. Houd er wel rekening mee dat de gemeente altijd een andere ambtenaar aan kan wijzen i.v.m. ziekte, vakantie enzovoort. 

Ook is het mogelijk om het huwelijk te laten voltrekken door een BABS van buiten de gemeente Moerdijk. Voorwaarde is wel dat deze persoon al een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Maandag- en woensdagmorgen om 09.00 en 09.30 uur kun je kosteloos trouwen op de locatie Zevenbergen. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente Moerdijk.

Meer informatie over trouwen in Moerdijk

Gemeente Moerdijk
Pastoor van Kessellaan 15
4761 BJ Zevenbergen
Tel: 0168 373600
Website: www.moerdijk.nl
E-mail: info@moerdijk.nl