Trouwen in de gemeente Oirschot

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Voordat jullie gaan trouwen moet je eerst een melding van het voorgenomen huwelijk maken in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet in je woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwen-in-Oirschot

Voorwaarden

• Jij en je partner zijn allebei 18 jaar of ouder.
• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je mag niet trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
• Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
• Sta je onder curatele? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwen op locatie

Voor het voltrekken van huwelijk is de trouwkelder van het Oude Raadhuis in Oirschot aangewezen Het is ook mogelijk om een verzoek in te dienen om een locatie naar keuze aan te laten wijzen voor het huwelijk. Je kunt daarmee zelf bepalen waar je elkaar het ja-woord gaat geven. In principe kan het huwelijk overal binnen de gemeentegrenzen plaatsvinden. Wel moet de locatie aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die voorwaarden gaan onder meer over de bereikbaarheid voor gasten en veiligheid. Je kunt deze voorwaarden downloaden onder het kopje openbare documenten op www.oirschot.nl.

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan alleen voor stelen waarvan tenminste één persoon in de gemeente Oirschot woont met een gezamenlijk netto inkomen op of onder bijstandsniveau. Dit moet worden aangetoond met een zogenaamd IB-60 formulier, te verkrijgen bij de belastingdienst.
Als een paar aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen zij trouwen op een door henzelf gekozen tijdstip van maandag tot en vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur, echter wel op basis van beschikbaarheid. Zij krijgen dan een ceremonie van 30 minuten met (indien gewenst) een persoonlijke toespraak in de trouwkelder van het oude Raadhuis aan de markt in Oirschot.

Meer informatie over trouwen in Oirschot

Gemeente Oirschot
Deken Frankenstraat 3
5688 AK Oirschot
Tel: 0499 583333
Website: www.oirschot.nl
E-mail: info@oirschot.nl

Ook interessant


Een trouwpak aanschaffen

Een trouwpak aanschaffen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media