Trouwen in de gemeente Reusel-De Mierden

Wanneer je de beslissing hebt genomen om te gaan trouwen, ga je allerlei zaken regelen. Met deze informatie brengen wij je op de hoogde van wat er komt kijken bij een huwelijk. Trouwen is voor iedereen een bijzondere gebeurtenis in het leven. De gemeente helpt je graag om hiervan een persoonlijke en onvergetelijke dag te maken.

Trouwen-in-Reusel-De-Mierden

Melding voorgenomen huwelijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je trouwen? Dan doe je eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet in de woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk bij de gemeente langs gaan.

Getuigen

Bij het huwelijk moeten minimaal twee en mogen (eventueel) vier meerderjarige (18 jaar) getuigen aanwezig zijn.

Trouwlocaties

• De Raadzaal (tot 70 personen)
• De kleine trouwzaal (tot 30 personen)

Trouwen op een andere locatie

Trouwen jullie liever in je eigen huis of tuin? Of op een andere locatie in deze gemeente? Ook dat is mogelijk. Je dient dan wel vooraf toestemming te vragen. Wanneer er meer dan 50 personen bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn of je wilt ook je eigen trouwfeest houden op die locatie en er komen meer dan 50 personen, dan dien je een gebruiksvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een tent of het gebruiken van een gebouw. Zowel het aanvraagformulier voor de toestemming om op locatie te trouwen als voor de gebruiksvergunning tref je aan op de website www.reuseldemierden.nl of zijn verkrijgbaar bij het loket Burgerzaken.

Trouwambtenaren

De trouwambtenaar die het huwelijk gaat voltrekken neemt enkele weken voor het huwelijk contact met jullie op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun je je eigen inbreng en wensen aangeven. Muziek (cd of live) is ook toegestaan, zodat je hier alvast over kunt nadenken.

 

Gratis huwelijk

Er bestaat de mogelijkheid om gratis te trouwen. Dit kan alleen op maandag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur in de kleine trouwzaal. Alleen het trouwboekje, indien gewenst, moet dan worden betaald. Er mogen ongeveer tien personen bij aanwezig zijn. Een kosteloos huwelijk duurt ongeveer tien minuten en is sober van opzet. Zonder toespraak wordt de huwelijkssluiting beperkt tot de wettelijke voorgeschreven formaliteiten.

Meer informatie over trouwen in Reusel-De Mierden

Gemeente Reusel-De Mierden
Kerkplein 3
5541 KB Reusel
Tel: 0497 650650
Website: www.reuseldemierden.nl
E-mail: gemeente@reuseldemierden.nl

Ook interessant


Kies de juiste jurk voor in de zomer

Kies de juiste jurk voor in de zomer
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media