Trouwen in de gemeente Roosendaal

In de gemeente Roosendaal kun je trouwen op maandag t/m zaterdag op vastgestelde tijden. Het is niet mogelijk om te trouwen op zondag of een algemeen erkende feestdag. Op deze pagina vind je alle informatie om te kunnen trouwen in de gemeente Roosendaal.

Trouwen-in-Roosendaal

Trouwlocaties

• Stadskantoor
• Markant
• Oude Raadhuis
• Concertzaal In den Wouwdfluit
• Anno 1810
• Alternatieve trouwlocatie

Alternatieve trouwlocaties

De gemeente Roosendaal kent naast de verschillende karakteristieke vastgestelde trouwlocaties ook alternatieve locaties waar je je huwelijk kunt laten voltrekken. In de gemeente Roosendaal hebben bruidsparen de mogelijkheid om op een andere dan de vastgestelde trouwlocaties te trouwen. 

Wil je de ceremonie laten plaatsvinden op een alternatieve locatie? Dan kun je een schriftelijk verzoek indienen om de locatie als alternatieve incidentele trouwlocatie te laten aanwijzen door de burgemeester en wethouders. Het is verstandig dit vooraf met de eigenaar van de betreffende locatie te bespreken. Aan het voordragen en aanwijzen van een alternatieve locatie als trouwlocatie zijn voorwaarden en verplichtingen verbonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek tot aanwijzing van een alternatieve trouwlocatie worden kosten in rekening gebracht. De voorwaarden kun je vinden op www.roosendaal.nl.

Trouwambtenaren

Bij de melding van jullie voorgenomen huwelijk mag je een voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar. Indien deze trouwambtenaar beschikbaar is, zal aan je wen gehoor worden gegeven. Is de ambtenaar niet beschikbaar, dan krijg je een trouwambtenaar toegewezen. De trouwambtenaar spreekt met je de ceremonie door, zodat hij of zij weet wat je wensen en verwachtingen zijn. Wens je geen speciale ceremonie? Dan kun je dat ook aangeven.

Je kunt ook een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar uit een andere gemeente. Je moet een verzoek indienen om de betreffende persoon te laten benoemen tot eenmalig buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Roosendaal. Je kunt daarvoor gebruik maken van het formulier Verzoek eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Samen met het verzoekformulier stuur je de volgende documenten mee:

• Het benoemingsbesluit van de andere gemeente (mag geen eenmalige benoeming zijn)
• Het beëdigingsbesluit van de rechtbank
• Geldig legitimatiebewijs

Het verzoek moet tenminste drie maanden voor de trouwdatum worden ingediend. Aan het in behandeling nemen van het verzoek zijn kosten verbonden. De eenmalig aangewezen buitengewoon ambtenaar de burgerlijke stand ontvangt geen vergoeding voor de huwelijksvoltrekking.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt op dinsdagochtend om 09.00 en 09.15 kosteloos trouwen in het Stadskantoor. Meer informatie over het gratis huwelijk kun je opvragen bij de gemeente Roosendaal.

Meer informatie over trouwen in Roosendaal

Stadskantoor
Stadserf 1
4701 NK Roosendaal
Tel: 0165 579111
Website: www.roosendaal.nl
E-mail: info@roosendaal.nl

Ook interessant


EtIquette bruidskleding

EtIquette bruidskleding
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media