Trouwen in de gemeente Rucphen

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! Zorg dat je minimaal twee weken voor het huwelijk een melding doet bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Je hoeft geen huwelijksaangifte meer te doen. Je kunt de melding ook eerder doen: maximaal 1 jaar voor het geplande huwelijk. De trouwdatum legt de gemeente bij of na de melding vast. Je kunt niet eerder reserveren.

Trouwen-in-Rucphen

Voorwaarden

• Je bent 18 jaar of ouder.
• Je bent niet met iemand anders getrouwd.
• Je verschijnt persoonlijk voor een ambtenaar van de burgerlijke stand, legt een verklaring af en ondertekenen de trouwakte.
• Personen die onder curatele staan, hebben toestemming nodig van de curator of de kantonrechter.
• Ouderen en kinderen, grootouders en kleinkinderen en broers en zussen mogen niet met elkar trouwen. Als de partners door adoptie familie van elkaar zijn, is een uitzondering mogelijk.
• Tenminste 1 partner moet Nederlander zijn of in Nederland wonen.

Trouwlocatie

Voltrekkingen vinden standaard plaats in het gemeentehuis. Je kunt een schriftelijk verzoek indienen om de voltrekking op een andere locatie plaats te laten vinden. De gewenste locatie moet wel geschikt zijn voor de gelegenheid. De gemeente stelt daarom eisen aan o.a. de toegankelijkheid, veiligheid en uitstraling van de locatie. Informatie hierover kun je krijgen bij de afdeling gemeentewinkel.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Maandag- en woensdagochtend om 09.00 uur kun je gratis trouwen. De ceremonie is sober en kort. Meer informatie kun je bij de gemeente opvragen.

Meer informatie over trouwen in Rucphen

Gemeente Rucphen
Binnentuin 1
4715 RW Rucphen
Tel: 0165 349500
Website: www.rucphen.nl
E-mail: gemeente@rucphen.nl

Ook interessant


Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media