Trouwen in de gemeente Valkenswaard

Het huwelijk is een vorm van een verbintenis tussen twee personen. Het zorgt ervoor de juridische kant van het samenleven van twee mensen goed geregeld wordt. Op deze pagina vind je alvast alle informatie die je nodig hebt om een huwelijk te kunnen sluiten binnen deze gemeente.

Trouwen-in-Valkenswaard

Trouwlocaties

• Het Weerderhuys
• Het gemeentehuis
• Locatie naar keuze

Trouwlocatie naar keuze

Steeds meer mensen willen hun trouwdag zoveel mogelijk naar hun eigen idee invullen. Om hier aan tegemoet te komen kun je in de gemeente Valkenswaard ook trouwen op een locatie die je zelf hebt gekozen.

Voorwaarden:
Deze door jouw zelf uitgezochte locatie moet wel aan een beperkt aantal voorwaarden voldoen. Of aan deze voorwaarden wordt voldaan, moet vóór de huwelijksvoltrekking worden getoetst. Om een verzoek in te dienen kun je gebruik maken van het aanvraagformulier op de website van de gemeente Valkenswaard.

Beschikbare tijden:
• Maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur (laatste huwelijk om 16.00 uur)
• Zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur (laatste huwelijk om 17.00 uur)

De plechtigheid duurt ongeveer 30 minuten en wordt uitgevoerd door een trouwambtenaar van de gemeente Valkenswaard, het is niet mogelijk om een eigen trouwambtenaar mee te nemen. Er is geen bode aanwezig, je moet daarom zelf zorgen voor een eventuele ceremoniemeester.

 

Gratis trouwen

Je kunt gratis trouwen op dinsdagmorgen om 09.00 en 09.30 uur in het gemeentehuis. Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente Valkenswaard.

Meer informatie over trouwen in Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard
De Hofnar 15
5554 DA Valkenswaard
Tel: 040 2083444
Website: www.valkenswaard.nl
E-mail: gemeente@valkenswaard.nl

Ook interessant


De voorbereiding van je trouwdag

De voorbereiding van je trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media