Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

De trouwfotograaf die de fotoreportage voor jullie maakt, krijgt maar 1 kans om de mooiste touwfoto's van jullie trouwerij en het bruiloftsfeest te maken. Verdiep je daarom goed in de stijl van de fotograaf die jullie kiezen, zodat je straks met een blij gezicht door het trouwalbum kunt bladeren.

Fischer_Fotografie_trouwfotografieFoto: Fischer Fotografie

Klassiek, industrieel, casual, glamourous?

Voordat je op zoek gaat naar jullie trouwfotograaf moet je voor jezelf bepalen in welke stijl jullie trouwreportage gemaakt moet worden. Veel trouwfotografen hebben een eigen stijl van fotografen. Maar uiteraard kan een professionele fotograaf zicht uitstekend aanpassen aan jullie wensen. Zorg dat je aan aantal voorbeelden hebt gevonden die je in het gesprek met de fotograaf kunt laten zien. Jullie wensen, aangevuld met de ervaring van een ervaren trouwfotograaf, zullen samen ongetwijfeld tot een prachtig eindresultaat komen. Op die manier vind je jullie eigen professionele trouwfotograaf voor de trouwdag.

Romy_Konings_Photography_trouwfotografieFoto: Romy Konings Photography 

Zoek en vind jullie eigen trouwfotograaf

Voor het vinden van jullie eigen trouwfotograaf kun je eerst informeren bij pas getrouwde vrienden, familie of collega's naar hun ervaring  met een trouwfotograaf. En daarna wordt het gewoon meters maken op het internet om 1 of meerdere bruidsfotografen te vinden die passen bij jullie wensen, stijl en.... budget! Kijk hier maar vast naar de ervaren trouwfotografen die wij je adviseren

Op een rijtje

Als je enkele fotografen hebt geselecteerd, dan zet je ze in een volgorde die tot stand is gekomen door een aantal zaken op een rijtje te zetten.

  • In hoeverre komt de stijl van fotograferen overeen met jullie eigen stijl?
  • Als er prijzen van de bruidsreportages online staan... passen deze binnen jullie budget?
  • En ook niet onbelangrijk: is de fotograaf beschikbaar op jullie trouwdatum?
  • Etc...

Kennismakingsgesprek

Als je een keuze voor de trouwfotograaf hebt gemaakt, maak dan eerst nog even een vrijblijvende afspraak. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch. Dit contact is bedoeld om te zien en te voelen of er een klik is met de fotograaf. Daarnaast kun je ook aangeven welke unieke momenten en belangrijke personen je graag liefdevol wilt terug zien in de trouwreportage. 

Fischer_Fotografie_bruidsreportagesFoto: Fischer Fotografie

Pre wedding shoot

Steeds vaker bieden de trouwfotografen een pre wedding shoot aan. Het is niet alleen maar een bruiloft trend maar juist zeker een prima idee om daar gebruik van te maken. Zo leren jullie als a.s. bruidspaar de fotograaf goed kennen als deze met jullie aan het werk is. Na deze shoot kun je ook nog enkele wensen of aanwijzingen doorgeven. En de pre wedding shoot is de laatste reportage waarin jullie beiden ongehuwd gefotografeerd worden. Het is zeker een goed plan om tijdens deze shoot ook enkele foto's laten maken die je kunt gebruiken voor de save the date kaarten, de uitnodigingen, de bedankjes en mss ook wel de trouwkaarten!

Vooraf is beter dan achteraf

Denk er van te voren over na hoelang de trouwfotograaf aanwezig moet zijn. Ofwel: Welke momenten van jullie trouwdag moeten door de fotograaf vastgelegd worden. Vraag ook wat de kosten zijn voor extra uren, voor de pre weddingshoot, reiskostenvergoeding, kosten voor het trouwalbum e.d. Daar gaan wij ons niet over uitlaten. Aan kwaliteit hangt nu eenmaal altijd een prijskaartje. Maar spreek dit vooraf wel door. Met de toppers die wij je hier op deze website presenteren komt het in ieder geval prima in orde! 

Mocht je in Noord-Brabant wonen maar gaat trouwen in Limburg dan willen we jullie ook graag laten kennismaken met onze trouwfotografen in Limburg.

Lees ook dit artikel: Ook leuk voor jullie bruiloftsfeest: een photobooth!!

Leuke adresjes

Fotozoet

Fotozoet

elk moment liefdevol vastgelegd
KENO Weddings

KENO Weddings

Bruidsfotografie - Videograaf - Photobooth
VanZijp Fotografie

VanZijp Fotografie

fotograaf met een zachte romantische stijl
Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

pure, spontane en echte foto's, vol emotie
Jozien Photography

Jozien Photography

Let’s make some memories!
Rings & Suits | Trouwringen

Rings & Suits | Trouwringen

expertise, aandacht en tijd
Romy Konings Photography

Romy Konings Photography

fotograaf & creatieve partner
TrouwfotosvanDaan

TrouwfotosvanDaan

een luxe trouwalbum vol mooie herinneringen
Bram Heimens Fotografie

Bram Heimens Fotografie

fotograaf in heel Nederland
Created Memories Fotografie

Created Memories Fotografie

let us create your memories!
Eric Smeets Fotografie

Eric Smeets Fotografie

spontane en kunstzinnige bruidsreportages

Ook interessant

Trouwvervoer kiezen in Noord-Brabant

Trouwvervoer kiezen in Noord-Brabant

Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag

Kies de trouwambtenaar uit Brabant die bij jullie past

Kies de trouwambtenaar uit Brabant die bij jullie past

De voorbereiding van je trouwdag

De voorbereiding van je trouwdag

Veel gestelde vragen over Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

De trouwfotograaf is vanaf het begin van de trouwdag continu dicht bij jullie. Zorg daarom dat je een fotograaf kiest die ook echt bij jullie past. En natuurlijk ook binnen jullie budget past. Dus mochten jullie gaan trouwen in Noord-Brabant dan kan het verstandig zijn om een trouwfotograaf uit Noord-Brabant te kiezen.

De prijzen voor een trouwreportage door een trouwfotograaf verschillen nogal. Laten we uitgaan van een reportage van de hele trouwdag tot 's avonds rond 21.00 uur, zonder reiskosten. Dan liggen de kosten van het fotograferen (circa 10 uren) en de nabewerking + reiskosten tussen de € 1500,- en € 2500,-

Uiteraard moet je als eerste vragen of de fotograaf op jullie trouwdatum beschikbaar is. En ook niet onbelangrijk of de prijs van de trouwfotograaf wel binnen jullie budget past. Zorg dat je eerdere bruidsreportages van de fotograaf hebt gezien en bepaald dan of de stijl past bij jullie smaak en wensen. Bespreek vooraf met de fotograaf alle stappen van A tot Z met daaraan gekoppeld het prijskaartje. Vraag hoeveel echte foto's je ontvangt en als er een trouwalbum wordt gemaakt, kiezen jullie dan het album van je voorkeur. En last but not least.... hoe laat is de trouwfotograaf aanwezig en hoe laat zij of hij vertrekt.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media