Handig tips bij de voorbereiding op de  trouwdag

Het onderdeel "Handige Tips" is tot stand gekomen door tips van de bezoekers van TrouweninNoordBrabant.nl. We vinden het dan ook erg fijn vinden als jullie ons nieuwe tips mailen. Dit kan natuurlijk zijn uit ervaring doordat jullie ondertussen zelf zijn getrouwd of allerlei dingen die jullie zijn ingefluisterd zodat jullie daar zelf je voordeel mee kunnen doen.
Afijn...weet jij nog iets dat eigenlijk niet op deze pagina mag ontbreken, deel dat dan met ons en alle aanstaande bruidsparen in Noord-Brabant.

handige_tipsFoto: Paviljoen Het Houtse Meer

Budget:

Bepaal eerst je budget voordat je je gaat verdiepen in bepaalde zaken en zeker voordat je dingen gaat bespreken.
Want weet goed dat alles wat duur is ook erg verleidelijk is om aan te schaffen of te bespreken. Met een strak budget weet je waar je naar op zoek kunt gaan. Informeer desnoods vooraf globaal naar de gemiddelde prijzen. Maak hiervoor gebruik van onze partners.
Met 1 telefoontje of email krijg je antwoord op je vragen.

Planning:

Maak aan het begin van de voorbereiding een planning van alle zaken die je moet regelen. Koppel hier ook een tijdsoverzicht aan, waardoor je precies weet wat je wanneer moet regelen. Zo behoud je continu een goed overzicht.
Het meeste werk hebben wij al voor je gedaan. Vertaal het even naar je eigen situatie. Dan krijg je een voorbereiding "op maat".  

weddingplannerTrouwdatum bepalen:

Jullie trouwdatum kan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van enkele belangrijke zaken. Wil je in een bepaald gemeentehuis trouwen of wil je per se die éne band op je bruiloftsfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde zaal gevallen, check hiervan dan eerst de beschikbaarheid, en bepaal daarna de trouwdatum.

Check Locatie:

Als je de trouwdatum hebt vastgesteld, check dan even of op die dag geen evenement, dorpsfeest, weekmarkt of andere activiteiten zijn rond het gemeentehuis, kerk, feestlocatie en locatie van de fotoreportage.
Dit voorkomt teleurstelling bij parkeren, de rit van en naar de diverse locaties, de fotoreportage etc.

Check route vooraf:

Je kunt kort voor de huwelijksdag de route en omgeving (laten) controleren, van en naar gemeentehuis, kerk, fotolocatie en feestbestemming, zodat jullie niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

The-Partyfactory-Chalet-Fontaine-KaatsheuvelFoto: The Partyfactory Chalet Fontaine Kaatsheuvel

Trouwschoenen:

Loop je schoenen geruime tijd van te voren binnenshuis in. Trek ze regelmatig 's avonds even een uurtje aan tot je merkt dat ze lekker soepel zitten. Hou ze daarna steeds even iets langer aan, totdat je zeker weet dat je er op je trouwdag geen last van zult hebben. Enkele dagen kan hiervoor al genoeg zijn, maar het kan ook zo maar zijn dat je verdeeld over enkele weken 's avonds op je trouwschoenen thuis over het tapijt schuifelt.
En euh...ja heren, dit geldt ook voor jullie!!!

Eigen kamertje?

Als jullie een dagbruiloft met diner en avondbruiloft op dezelfde locatie vieren, check dan even bij het bespreken van de zaal of er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen het diner en de avondbruiloft even kunnen terugtrekken.
Het mooiste is dat je daarbij ook kunt beschikken over een toilet en een wasbak met spiegel zodat jullie je tussendoor even lekker kunnen opfrissen.

Overleg met de muziek of boekingskantoor.

Bespreek de openingsdans waarmee jullie deze speciale avond gaan openen.
Wil je hiervoor dat ene favoriete nummer, waar jullie zulke speciale herinneringen aan hebben of ben jij of je partner niet zo'n dansvloertijger, en wil je juist dat de band of DJ er voor zorgt dat de vloer zo snel mogelijk vol staat, zodat je al na een paar passen kunt opgaan in de anonimiteit?
Of moeten ze alleen dat vervelende 'Wisselen' achterwege laten?
Het is een kwestie van bespreken met de muziek of het boekingskantoor.
Laat hen ook even weten over het publiek; aantal gasten, leeftijdgroepen, jullie visie etc..

trouwjurk_trouwenTrouwjurk

Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden. Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.
Op onze website staat in het hoofdmenu een agenda opgenomen van de bruidsbeurzen in Noord Brabant.

Fotograaf bespreken

Neem tijdens de afspraak alvast de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage.
Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer.
Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Dit omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.

Videograaf bespreken

Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alles zeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc.
Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de videoband of dvd. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.

De bloemen

Als je naar een bloemist gaat, moet u denken aan de volgende zaken:
Het bruidsboeket
Corsages
Haar corsages
Autoversiering
Antenne versiering
Versiering bij gastenboek
Bedankbloemetje voor ouders.
Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een armband van bloemen. Deze maken ze ook bij de bloemist ! Een voorbeeld daarvan staat op deze website bij "Trends".

Bruidskinderen

Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de Bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.

Kleding van de bruidegom.

Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het kostuum, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

Bruidskapsel

Wat bij welke jurk: bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht te vallen.
Opsteken: Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.
Los haar: Als je er toch voor kiest je haar los te laten hangen is het belangrijk om je haar goed te verstevigen zodat het niet later op de dag gaat pieken.
Kort haar: Met kort haar zijn er leuke mogelijkheden toch iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Je kan aan een kleurspoeling denken of krullen laten zetten. Een diadeem staat goed bij kort haar.

Trouwringen

Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van de trouwringen. Er zijn trouwringen verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. En in combinaties hiervan. Op deze website Trouwen in Noord-Brabant staat in de categorie Trouwringen een overzicht van aanbieders van trouwringen in Noord Brabant.

Leuke adresjes

AndyCobben.nl

AndyCobben.nl

ruime ervaring en muziek voor iedereen!
Romy Konings Photography

Romy Konings Photography

fotograaf & creatieve partner
321Klik Photobooth

321Klik Photobooth

photobooth hurenBezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media