Het kiezen van een trouwpak

Het kiezen van een trouwpak

Nu de liefde van je leven volmondig “JA” heeft gezegd, kunnen jullie beginnen met de voorbereidingen. Natuurlijk fantaseert jouw bruid over de perfecte trouwjurk, maar het trouwpak van de bruidegom is minstens zo belangrijk. Het kiezen van een trouwpak is niet hetzelfde als wanneer je voor een alledaagse outfit op pad gaat. Er zijn ontzettend veel stijlen, hoe kun je dan het beste een keuze maken? En wil je een trouwpak uit een bestaande collectie of wil je je pak volledig op maat laten maken? Krijg je al klamme handjes? Maak je geen, zorgen, want op deze pagina geven wij je tips hoe je het beste jouw trouwpak kunt uitkiezen. Zo vind jij met gemak het trouwpak van je dromen. 

Begin op tijd met zoeken

De trouwdag moet een van de mooiste dagen uit je leven worden en daarom vergt deze dag veel voorbereiding. Dit geldt ook voor de zoektocht naar trouwpakken. Wij raden je aan om ongeveer zes maanden voor het huwelijk je te oriënteren. Een pasafspraak moet ongeveer twee maanden van tevoren ingepland worden. Eerder dan zes maanden is echt niet nodig, want in deze tijd kun je nog kilo’s afvallen of juist aankomen. Het probleem is dan dat de maten niet meer kloppen en dat zou zonde zijn. Als je je een beetje aan deze richtlijnen houdt, dan weet je zeker dat je trouwpak zonder stress vermaakt kan worden en als gegoten zit op jullie mooiste dag. 

Trouwpak uitkiezen

Welke stijl past bij mij?

Een trouwpak is niet zomaar een pak. Qua prints, stoffen en kleuren mag het wel een tikkeltje specialer. Vindt jouw prachtige bruiloft in de lente  plaats? Dan is een licht gekleurd trouwpak met een ademende stof ideaal. Bedenk ook alvast of je een chique driedelig pak wil of een modern en casual colbert met pantalon. Zoals je merkt, zijn er ontzettend veel verschillende soorten en stijlen. Verdiep je dus van tevoren in de stijlen en merken die de trouwpak specialisten aanbieden. Maak bijvoorbeeld een moodboard op Pinterest en sla hier jouw favoriete trouwpakken in op. Vervolgens kun je dit moodboard bij de trouwpakken expert laten zien zodat zij ook gelijk een goed beeld krijgen van wat jij mooi vindt. 

Stem je trouwpak af op de trouwjurk en het (kleur)thema

Het trouwpak moet perfect bij de bruidsjurk van je aanstaande passen. De trouwdag moet er in het grote geheel onvergetelijk uitzien. Bespreek samen met je partner de richtlijnen, (kleur)thema en de overige stijl van de trouwdag. Wil je er zeker van zijn dat jouw trouwpak perfect bij de jurk van je aanstaande past? Neem dan iemand mee die ook bij de pasafspraak van de bruid is geweest. Ook kun je een stukje stof van de jurk mee vragen zodat jullie qua kleur en stijl perfect bij elkaar passen. 

Trouwkleding bruidegom

Hoe weet ik welke pasvorm het beste bij me past?

Een trouwpakken expert kan je goed adviseren over welk soort pak het beste bij je figuur past. Het is wel goed om van tevoren zelf te weten wat je goed staat. Heb je bijvoorbeeld een lang en slank figuur? Kies dan voor meer schoudervulling en een jasje met zakken. Ben je wat breder of heb je een gespierde bouw? Dan staat een jasje met een borstzak je zeer waarschijnlijk goed. Het jasje moet wel lang genoeg zijn, we moeten de plank natuurlijk niet misslaan! Wanneer je je armen laat hangen, hoort het colbert tot ongeveer je polsen te komen. 

Hoe moet het jasje zitten?

We gaven net al even aan dat het colbert tot ongeveer je polsen moet komen wanneer je je armen laat hangen. Uiteraard moet het jasje lekker zitten en het is belangrijk dat je je jasje zonder moeite dicht kan knopen. De (letterlijke) vuistregel is dat er ongeveer een vuist tussen je borst en het jasje moet passen. Ook mogen de mouwen niet te ver omhoog kruipen, maar deze mag ook niet over je handen komen als je je armen strekt. Zo zijn er dus wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Tot slot moet je letten op de pasvorm van je pantalon. Het pak zit pas echt perfect wanneer je je handen gemakkelijk in je zakken steekt en de broek niet “floddert”. 

Trouwkostuum kiezen

Maak een pasafspraak

Waar je je trouwpak wilt kopen, ligt eraan welke stijl en welk merk je in gedachten hebt. Trouwen is een speciale gebeurtenis, dus een trouwpak online kopen raden wij niet aan. Je moet je wel even laten adviseren in een winkel die gespecialiseerd zijn in de verkoop van trouwpakken. Wanneer je je pasafspraak gemaakt hebt, kun je samen met familie en vrienden in alle rust de mooiste trouwpakken passen. Zo’n pasafspraak kan een aantal uren duren, maar als je precies weet wat je wilt, kun je ook zomaar weer buiten staan. Je zou hier een leuk uitje van kunnen maken met je vrienden en/of vader, broers etc. 

Nog een allerlaatste tip: bespreek je ideeën en wensen met de trouwpakken specialist zodat hij of zij een goed beeld krijgt. Luister naar hun advies en laat je verrassen door een pak waar je jezelf misschien helemaal niet in had gezien. We wensen je heel veel succes met alle voorbereidingen!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media