Hoe kies je een trouwkaart? 

De keuze in trouwkaarten is enorm. Je zult vast wel denken… Wat een klus! Om de keuze te vergemakkelijken, bedenk je eerst welke sfeer je op het huwelijk wil uitstralen. Hebben jullie een bepaald thema? Of zie je bepaalde kleuren terug op het huwelijk? Verwerk dit dan in de uitnodiging. Zo krijgen je gasten alvast een idee van hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. In dit blog hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Trendy trouwkaart

Trouwkaarten bestellen, wanneer doe je dat?

De trouwkaart zoek je ongeveer vier maanden voor het huwelijk uit, zo heb je nog genoeg tijd om proefdrukken te ontvangen en de uitnodigingen aan te passen waar nodig. Je kunt natuurljik ook je eigen trouwkaart ontwerpen, zo ben je in ieder geval verzekerd van een unieke en persoonlijke uitnodiging. Bedenk goe dwat je in de kaart wilt vermelden. De uitnodigingen bestel je uiterlijk drie maanden voor de trouwdag. Zo kun je ze nog op je gemak adresseren en verzenden. Één tip: bestel wat extra trouwkaarten voor noodgevallen. Nu kun je ook alvast de menukaarten en de naamkaartjes bestellen, zo heb je alles in dezelfde stijl. Wij raden aan om de kaarten 6-8 weken voor het huwelijk op de post te doen. 

Save the date kaarten

Wil je er zeker van zijn dat alle gasten op jullie huwelijk komen? Dan kun je een save the date kaart versturen. Dit kaartje wordt ongeveer een half jaar voor de bruiloft verstuurd. In deze kaart vermeld je alleen jullie namen en de datum van de heugelijke dag. Is de locatie al bekend? Dan kun je deze ook vermelden. Zet er wel op dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Save the date kaart

Wat moet je in een trouwkaart vermelden?

Allereerst vermeld je de datum waarop jullie gaan trouwen. Zorg dat je de volledige datum met het jaartal noemt. Misschien is het handig om ook de dag erbij te vermelden. Daarnaast moet de tijd van aanvang en de locatie genoemd worden. Hebben jullie meerdere locaties waar de activiteiten gaan plaatsvinden? Noem dan per activiteit de locatie, het adres zonder postcode en het tijdstip wanneer de gasten verwacht worden. Vergeet niet jullie eigen adres te vermelden. Zo kunnen je gasten een kaartje of bloemetje sturen. Ook kun je een RSVP, routebeschrijving, cadeautip, dresscode, het thema en de informatie van de ceremoniemeester opnemen in jullie uitnodiging. Met de RSVP vraag je je gasten om voor een bepaalde datum te reageren op de uitnodiging. Denk er wel om dat je niet teveel informatie vermeld op de kaart, zo kan er alleen maar verwarring ontstaan. Maak duidelijke keuzes in wat je wel en niet op de kaart zet. 

Verschillende trouwkaarten

Jullie willen waarschijnlijk niet iedereen uitnodigingen voor de hele dag. Om hier geen misverstanden over te krijgen, moet je je gasten laten weten voor welk onderdeel ze uitgenodigd zijn. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen om in een aparte brief te vermelden wanneer hij/zij welkom is. Ook kun je een extra kaartje bij de trouwkaart indoen met daarop de tijden. En de laatste optie is om verschillende trouwkaarten te laten drukken voor de dag- en avondgasten. Wij vinden dit persoonlijk wel het meest duidelijk en het komt netjes over de de gast. Zo ziet de avondgast namelijk niet direct voor welke onderdelen hij/zij niet welkom is. 

Trouwkaart met uiltjes

Een speciale kaart voor een speciale dag

Er is meer dan alleen het uitkiezen van een trouwkaart. Om deze speciale dag onvergetelijk te maken, komt er ook een stukje organisatie kijken. Trouwkaarten.nl neemt dit graag van jullie over. Zij zijn al ruim 20 jaar de grootste aanbieder en drukker van trouwkaarten in Nederland. Met een eigen drukkerij, de grootste collectie trouwuitnodigingen, dagelijks nieuwe kaarten en bijzondere ontwerpen vind je hier altijd de perfecte trouwkaart. Naast uitnodigingen voor het huwelijk, kun je bij Trouwkaarten.nl ook terecht voor kaartjes om jullie gasten na het avondfeest te bedanken voor hun komst. Maar ook voor save the date kaarten, menukaarten, tafelkaartjes en kadokaartjes kun je hier terecht. 

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

de ruimste keuze in trouwkaarten
Gupje

Gupje

unieke trouwkaarten - altijd gratis op maat gemaakt
Koningkaart

Koningkaart

ruim 500 trouwkaarten in 7 verschillende stijlen
MyCards.nl

MyCards.nl

Pretty Orange

Pretty Orange

hippe trouwkaarten in allerlei stijlen
TrouwkaartenWinkel

TrouwkaartenWinkel

een ruime collectie aan trouwkaarten
Wedding Designs

Wedding Designs

zeer gevarieerd aanbod met trouwkaarten
CreAlied

CreAlied

bijzondere bedankjes met een persoonlijke touch
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

ruime keus, ook eigen ontwerp mogelijk
Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

bekijk de collectie huwelijksuitnodigingen
Leintjes.nl

Leintjes.nl

originele trouwkaarten en uitnodigingen

Ook interessant

Het kiezen van een trouwpak

Wie loopt waar

Wie loopt waar

Trouwen in een oldtimer trouwauto?

Trouwen in een oldtimer trouwauto?

Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

De voorbereiding van je trouwdag

De voorbereiding van je trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media