Trouwen in de gemeente Alphen Chaam

De mogelijkheden voor het trouwen in de gemeente Alphen Chaam (Noord-Brabant) zijn zeer uitgebreid. Dat is gelukkig in heel Nederland bijna het geval, want de Nederlandse gemeenten zijn wat het trouwen betreft, goed met de tijd én de doelgroep meegegaan. Nu je deze trouwenpagina van Alphen Chaam op TrouweninNoordBrabant.nl bezoekt, zullen jullie ongetwijfeld voornemens zijn om te gaan trouwen, en dus ook in de gemeente Alphen Chaam. De mogelijkheden om te trouwen zijn hier gevarieerd en uitgebreid, waardoor je niet verder van huis hoeft voor een prachtige trouwdag.

Trouwen-in-Alphen-Chaam

Trouwlocaties in de gemeente Alphen Chaam

In principe mag je in deze gemeente trouwen op alle geschikte locaties. Deze zelf gekozen trouwlocaties moeten echter wel voldoen aan de regels en eisen die hier door de gemeente aan gestelt zijn. Als je gebruik wilt maken van een zelf gekozen locatie voor de huwelijksvoltrekking, dan moet je dit wel zo snel mogelijk bij de gemeente melden. De gemeente zal die locatie eerst controleren of die wel aan alle voorwaarden voldoet. Zo'n vrije trouwlocatie zal dan worden benoemd als trouwlocatie voor 1 dag. Mocht er op een zelf gekozen locatie regelmatig getrouwd worden, dan zal deze controle niet veel tijd in beslag nemen.
Binnen de gemeente Alphen Chaam zijn ook enkele locaties aangewezen als officiële trouwlocatie. Dit zijn: het voormalige Raadhuis Chaam, Landgoed Ulvenhart, Koetshuis Anneville en Domaine d'Heerstaayen. Mocht je zelf nog geen locatie hebben gevonden, kijk dan op onze overzichtspagina met de mooiste trouwlocaties in Noord Brabant

De trouwambtenaren

De gemeente Alphen Chaam heeft zelf enkele trouwambtenaren aangesteld die de huwelijksvoltrekking voor jullie kunnen doen. Je vindt alles over deze Buitengewone Ambtenaren van de Burgelijke Stand (BABS) op de website van de gemeente Alphen Chaam. Mocht je liever zelf een trouwambtenaar willen kiezen, dan is dat ook mogelijk. Wij tonen je een overzicht van de mogelijkheden op de pagina "Trouwambtenaren". Kies je voor een eigen zelfstandige trouwambtenaar dan moet je dit tijdig melden bij de gemeente.

Melding van het voorgenomen huwelijk

Eén van de vaste onderdelen die je moet regelen is dat je bij de gemeente Alphen Chaam een "melding voor het voorgenomen huwelijk" gaat maken. Als je wel in deze gemeente woonachtig bent, maar in een andere gemeente wilt trouwen, dan moet je de melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente doen waarin jullie gaan trouwen. Je moet dan in ieder geval alvast de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie en de trouwambtenaar. Deze melding kan overigens online op de site van de gemeente Alphen Chaam. Dit kan in de periode van enkele weken tot 1 jaar voorafgaand aan jullie trouwdatum. 

Gratis trouwen

Gratis trouwen is een mogelijkheid voor koppels die gaan trouwen met een beperkt budget. Of omdat zij willen trouwen i.v.m. bepaalde omstandigheden. In Nederland zijn de gemeenten verplicht om voor die doelgroep de mogelijkheid voor gratis trouwen aan te bieden. Bij het gratis trouwen mogen alleen het bruidspaar en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. Dus geen kinderen, ouders e.d. In de Brabantse gemeente Alphen Chaam is dit mogelijk op maandag om 09.00 uur. en 09.15 uur. Het gratis trouwen is een functionele huwelijksvoltrekking die plaats vindt  in het gemeentehuis. Meld je hier vroegtijdig voor aan want er kan niet worden afgeweken van deze tijden. 

Meer informatie over trouwen in Alphen-Chaam

Gemeente Alphen-Chaam
Willibrordplein 1
5131 AV Alphen
Tel: 013 5086666
Website: www.alphen-chaam.nl
E-mail: info@alphen-chaam.nl

Trouwbedrijven gemeente Alphen Chaam


Het Koetshuijs Strijbeek Breda

Het Koetshuijs Strijbeek Breda

Strijbeek

Leuke adresjes


Bruidsboetiek Lovely Lady

Bruidsboetiek Lovely Lady

jarenlange ervaring in de bruidsmode
Silvrants Edelsmid

Silvrants Edelsmid

ontdek de collectie trouw- en verlovingsringen
BABS Els

BABS Els

ambtenaar van de burgerlijke stand en ceremoniespreker
123 Trouwauto

123 Trouwauto

een droomstart van je trouwdag
G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

unieke trouwringen

Ook interessant


Etiquette bij huwelijksaanzoek

Etiquette bij huwelijksaanzoek

Een trouwpak aanschaffen

Een trouwpak aanschaffen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media