Trouwen in de gemeente Altena

Nu je deze pagina over het trouwen in de Brabantse gemeente Altena bezoekt, gaan we er vanuit dat jullie trouwplannen hebben... in de gemeente Altena dus. De mogelijkhedem m.b.t. trouwlocaties, trouwambtenaren e.d. zijn uitgebreid, waardoor jullie in deze gemeente niets in de weg zal staan om een onvergetelijke trouwdag te organiseren. Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente.

Trouwen-in-Altena

Melding van het voorgenomen huwelijk

Eén van de vaste onderdelen die je moet regelen is dat je bij de gemeente Altena een "melding voor het voorgenomen huwelijk" gaat maken. Als je wel in Altena woont maar in een andere gemeente gaat trouwen, dan moet je die melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente doen waarin je gaat trouwen. Je moet dan in ieder geval alvast de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie en de trouwambtenaar. Deze melding kan overigens online op de site van de gemeente Altena. De melding van het voorgenomen huwelijk mag je op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum doen en uiterlijk 2 weken vooraf. 

Een trouwambtenaar kiezen

De gemeente Altena heeft een aantal trouwambtenaren in dienst die jullie huwelijksvoltrekking kunnen verzorgen. Je vindt het overzicht op de website van de gemeente, waarin iedere BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand) zich aan je voorstelt met hun eigen verhaal. Maar je kunt ook kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Kijk hier naar ons overzicht van die trouwambtenaren. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar dan moet je de gegevens van deze BABS vermelden in de aangifte van het huwelijk.

Trouwlocaties in de gemeente Altena

In principe mag je in Altena overal trouwen, mits de trouwlocatie voldoet aan een aantal eisen die de gemeente hier aan stelt. Je moet zo'n zelf gekozen locatie voor de huwelijkvoltrekking echter wel tijdig doorgeven aan de gemeente, want zij zullen deze eerst controleren of die wel aan de gestelde voorwaarden voldoet. Zo'n locatie zal dan worden aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als er op zo'n locatie vaker getrouwd wordt, dan zal dat overigens snel geregeld zijn. Omdat het rijtje met voorwaarden van de gemeente nogal lang is geven we je hier de link naar die pagina van de gemeente Altena.
De gemeente Altena heeft zelf ook een aantal trouwlocaties aangewezen als officiële trouwlocatie. Van deze locaties is bekend dat zij overal aan voldoen. Deze officiële trouwlocaties van de gemeente Altena vind je hier>>. Mocht je nog geen locatie weten, dan hebben wij nog wel een aantal tips voor je voor een geschikte trouwlocatie

Gratis trouwen

Uiteraard zijn er ook stellen die gaan trouwen met een klein (of geen) budget. Of omdat een huwelijk noodzakelijk is i.v.m. bepaalde omstandigheden. De gemeenten in Nederland zijn verplicht om voor die doelgroep gratis trouwen aan te bieden. Bij het gratis trouwen mogen alleen het bruidspaar en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. Dus geen kinderen, ouders e.d. Mits deze dus tot de getuigen behoren. In de gemeente Altena in Noord Brabant is dit mogelijk op maandag en dinsdag om 09.00 uur. Het gratis trouwen is een korte ceremonie en vindt niet plaats in de trouwzaal maar in een functionele ruimte van het gemeentehuis in Almkerk. Meld je tijdig aan voor deze gratis huwelijksvoltrekking, want er wordt niet afgeweken van deze data en tijd. 

Adresgegevens Gemeente Altena

Gemeentehuis:
Sportlaan 170
4286 ET Almkerk

Postbus 5
4286 ZG Almkerk

Leuke adresjes


Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

professionele DJ op je bruiloft
Black tie Gelegenheidskleding

Black tie Gelegenheidskleding

specialist in trouwpakken
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

creëer sfeer met prachtig vuurwerk

Ook interessant


Hoe kies je een passende trouwkaart

Hoe kies je een passende trouwkaart

Veel gestelde vragen over Trouwen in Altena

<p>Omdat de kosten voor het trouwen nogal eens wijzigen en wij wel de juiste informatie willen verstrekken, verwijzen wij je naar de website van de gemeente Altena. Je vind de prijzen voor het trouwen als je het woord &quot;huwelijk&quot; in de zoekfunctie plaatst.</p>
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media