Trouwen in de gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom neemt haar inwoners die gaan trouwen uiterst serieus. De informatieverstrekking door de medewerkers op het gemeentehuis is uitstekend en ook de mogelijkheden voor het trouwen zijn uitgebreid. Wij geven je op deze pagina alvast een samenvatting met de belangrijkste zaken en mogelijkheden voor als jullie straks gaan trouwen in Bergen op Zoom.

Trouwen-in-Bergen-op-Zoom

Mogelijkheden voor trouwen in Bergen op Zoom

Als jullie gaan trouwen in de Gemeente Bergen op Zoom, dan krijg  je van de gemeente voldoende mogelijkheden en vrijheden om een trouwdag te organiseren, zoals jullie dat zelf graag willen. Jullie droombruiloft dus! Je kunt in iedere locatie trouwen, zolang deze qua veiligheid, hygiëne en een aantal andere eisen voldoet. Verder kun je een trouwambtenaar in dienst van de gemeente Bergen op Zoom kiezen of een eigen "zelfstandige trouwambtenaar", etc.. En mocht je in dit artikel toch nog informatie missen, dan mag je daarvoor contact opnemen met de gemeente, afdeling Burgerzaken.

Het geplande huwelijk melden bij de gemeente

Eén van de vaste items die je moet regelen, is dat je bij de gemeente Bergen op Zoom een "melding van julie geplande huwelijk" gaat maken. Wonen jullie, of één van jullie, in deze gemeente, maar willen jullie trouwen in een andere gemeente, dan moet je die melding van het voorgenomen huwelijk bij die gemeente doen waarin jullie gaan trouwen. Daarbij moet je een aantal zaken doorgeven, zoals de trouwdatum, de trouwambtenaar, de locatie waar jullie willen trouwen, etc. Deze melding van de huwelijksplannen mag je in de periode van 1 jaar tot 2 weken voor de trouwdatum. Dit kan eenvoudig online. Zorg er wel even voor dat je je DigiD bij de hand hebt.

De trouwambtenaar 

De gemeente Bergen op Zoom heeft zelf een aantal beschikbare trouwambtenaaren die hier vaak de huwelijken voltrekken. Je vindt deze trouwambtenaren op de website van de gemeente. Daarnaast mogen jullie ook zelf een trouwambtenaar kiezen uit een andere gemeente. Deze kosten zijn dan wel voor jullie zelf en de kosten van de gemeente B.O.Z. blijven ook staan. Zie hier een aantal uiterst populaire zelfstandige trouwambtenaren >>. Geef de naam e.d. van deze BABS wel door bij de aangifte van het huwelijk.

Kies zelf jullie trouwlocatie in Bergen op Zoom

Ook in Bergen op Zoom mag je zelf een locatie uitkiezen als locatie voor de huwelijkssluiting. Deze moet uiteraard wel voldoen aan een aantal regels van veiligheid, hygiëne, goede zeden e.d. Geef jullie favo-locatie door aan de gemeente. Zij gaan eerst kijken of deze voldoet aan alle eisen. Jullie locatie zal dan worden aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als het een bekende locatie is waar vaker getrouwd wordt, dan is het allemaal wel snel geregeld.. 
Op de pagina Trouwlocaties van deze website TrouweninNoordBrabant.nl vind je een aantal populaire trouwlocaties in Brabant >>

Gratis trouwen in Bergen op Zoom

Laat het budget geen huwelijk toe, maar willen jullie wel graag trouwen? Of is het om een andere reden belangrijk voor julie om te gaan trouwen? Alle gemeenten bieden de mogelijkheid om gratis te gaan trouwen, mits je er een gegronde reden voor hebt om hier gebruik van te maken. Voor gratis trouwen in Bergen op Zoom kun je contact opnemen met de gemeente.

Bezoekadres:
Stadskantoor
Jacob Obrechtlaan 4
4611 AR Bergen op Zoom
Telefoon: 140164
Website: www.bergenopzoom.nl
Facebook: https://www.facebook.com/gemeentebergenopzoom/  

Leuke adresjes


Bastiaan Trouwoldtimers

Bastiaan Trouwoldtimers

unieke oldtimers trouwvervoer
Bruidsboetiek Lovely Lady

Bruidsboetiek Lovely Lady

stijlvolle gelegenheidskleding

Ook interessant


Archetipo trouwpakken

Archetipo trouwpakken
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media