Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_bernheze

Trouwen in de gemeente Bernheze

Het burgerlijk huwelijk is het wettelijke huwelijk. Dit betekent dat alleen dit huwelijk rechtsgeldig is. Het regelt de juridische kant van het samenleven van twee mensen. Een huwelijk begint met de huwelijksvoltrekking door een trouwambtenaar. Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten om te kunnen trouwen in de gemeente Bernheze.

Datum, locatie en tijd reserveren

Je kunt een datum voor het huwelijk het beste reserveren zodra je weet in welke locatie én wanneer je wilt gaan trouwen. Je kunt al twee tot drie jaar van te voren de datum reserveren. Voor het reserveren is één telefoontje naar de gemeente voldoende. In dat telefoongesprek geef je de gewenste trouwdatum, locatie en tijdstip door.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Eigen locatie

Trouwambtenaren

Als je wilt trouwen, maakt de trouwambtenaar (uiterlijk twee weken voor de trouwdatum) een afspraak met jullie voor een gesprek over de trouwceremonie. Je kunt daarbij je persoonlijke wensen aangeven. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) kan alleen een huwelijk votlrekken als deze op het moment van huwelijksvoltrekking in dienst is van de gemeente in Nederlands als BABS en beëdigd is door de Rechtbank. Alle huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in het Nederlands. Het is niet mogelijk om een huwelijk te voltrekken in een andere taal.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag of dinsdag kun je om 09.00 of 09.30 gratis trouwen in de trouwzaal op het gemeentehuis als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
• ceremonie is kort en bondig
• geen toespraken
• maximaal tien personen aanwezig (inclusief bruidspaar en vier getuigen)
• Maximale duur 10 minuten

Meer informatie over trouwen in Bernheze

Gemeentehuis Heesch
De Misse 6
5384 BZ Heesch
Tel: 0412 458888
Website: www.bernheze.org
E-mail: gemeente@bernheze.org