Trouwen in de gemeente Bernheze

Als jullie trouwplannen hebben en in de gemeente Bernheze gaan trouwen, dan vind je hier alle informatie over de trouwlocaties, tarieven voor het trouwen, trouwambtenaren, gratis trouwen, etc.. De mogelijkheden voor een unieke trouwdag, geheel naar jullie wens, is de laatste jaren sterk toegenomen. Vrije keus voor trouwlocaties, trouwambtenaren vanuit de eigen gemeente en ook zelfstandige trouwambtenaren, weddingplanners, etc.

Trouwen-in-Bernheze

Datum, locatie, trouwambtenaar en... melden bij de gemeente

Vaak wordt de trouwdatum aangepast aan de beschikbaarheid van een favoriete trouwlocatie. In dat geval boek je de trouwlocatie, waarna je verder kunt met de keuze van de trouwambtenaar. Als ook de trouwamtenaar geboekt is kun je alvast de melding van het voorgenomen huwelijk doen bij de gemeente. Dit is een verplichte handeling en kan persoonlijk, maar ook online. Geef hierbij de trouwdatum door, de ambtenaar en de trouwlocatie. Zorg dat je online jouw DigiD bij de hand hebt.

Trouwlocaties zoeken in Bernheze

In principe mag je in de gemeente Bernheze trouwen op alle geschikte locaties. Als jullie favoriete trouwlocatie voldoet aan de regels die de gemeente er aan stelt, dan kun je deze reserveren. Jullie moeten deze locatie dan wel wel zo snel mogelijk bij de gemeente melden zodat zij de trouwlocatie kunnen controleren of die wel aan alle voorwaarden voldoet. Zo'n vrije trouwlocatie zal dan worden benoemd als trouwlocatie voor 1 dag. Mocht er op die locatie regelmatig getrouwd worden, dan zal deze check niet veel tijd in beslag nemen.
De gemeente Bernheze heeft zelf ook 2 officiële trouwlocaties. Deze mogen zich dan op z'n ouderwets "Huis der Gemeente" noemen.. Dit zijn de trouwzaal in het gemeentehuis en het prachtige Kasteel Heeswijk. 

Trouwambtenaren

De gemeente Bernheze heeft zelf enkele trouwambtenaren aangesteld die de huwelijksvoltrekking voor jullie kunnen verzorgen. Je vindt alles over deze Buitengewone Ambtenaren van de Burgelijke Stand (BABS) op de website van de gemeente Bernheze. Mocht je liever zelf een trouwambtenaar willen kiezen, dan is dat ook mogelijk. Wij tonen je een overzicht van de mogelijkheden op de pagina "Zelf een trouwambtenaar kiezen". Kies je voor een eigen zelfstandige trouwambtenaar dan moet je dit tijdig melden bij de gemeente.

Kosten van het huwelijk

Omdat de kosten van het huwelijk nogal eens wijzigen, verwijzen we je hiervoor naar de website van de gemeente. Ook zitten er verschillen in de kosten voor een BABS van de gemeente of een zelfstandige trouwambtenaar. Datzelfde geldt ook voor de leges als je zelf een trouwlocatie uitzoekt, etc... Zie kosten Trouwen in Bernheze >>

Gratis trouwen

Op maandagochtend kun je om 09.00 gratis trouwen in de trouwzaal op het gemeentehuis als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
• ceremonie is kort en bondig
• geen toespraken
• maximaal tien personen aanwezig (inclusief bruidspaar en vier getuigen)
• Maximale duur 10 minuten

Meer informatie over trouwen in Bernheze

Gemeentehuis Heesch
De Misse 6
5384 BZ Heesch
Tel: 0412 458888
Website: www.bernheze.org
E-mail: gemeente@bernheze.org
Facebook: https://www.facebook.com/gembernheze 
Instagram: https://www.instagram.com/gemeentebernheze/

 

Trouwbedrijven gemeente Bernheze


Cinematic Wedding

Cinematic Wedding

Heeswijk-DintherBezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media