Trouwen in de gemeente Best

Als jullie gaan trouwen in de Gemeente Best dan zijn er voldoende mogelijkheden om een trouwdag te organiseren die op jullie lijf geschreven is. Je kunt in principe iedere locatie gebruiken als trouwlocatie, je kunt een trouwambtenaar van de gemeente kiezen of een eigen "zelfstandige trouwambtenaar", etc.. Hierdoor heb je allerlei mogelijkheden om een unieke trouwdag te organiseren die op jullie lijf geschreven is. Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over het trouwen in deze gemeente, dan kun je hiervoor contact opnemen met de gemeente Asten. De gegevens vind je onderaan deze pagina..

Trouwen-in-Asten

Melding van jullie voorgenomen huwelijk

Eén van de verplichte acties die je moet ondernemen, is dat je bij de gemeente Asten een "melding van het voorgenomen huwelijk" gaat maken. Wonen jullie, of één van jullie, in Asten, maar willen jullie trouwen in een andere gemeente, dan moet je die melding van het voorgenomen huwelijk bij die gemeente doen waarin jullie gaan trouwen. Daarbij moet je de trouwdatum opgeven, de locatie waar jullie gaan trouwen en ook de gegevens van de trouwambtenaar die jullie gaat trouwen. Deze informatie kun je ook online via de website van de gemeente Asten of andere gemeente, doorgeven. De melding van het voorgenomen huwelijk kan vanaf een jaar voor de trouwdag tot circa 3 weken voor de huwelijksvoltrekking. 

Een zelfstandige trouwambtenaar kiezen

De gemeente Asten heeft een zelf een aantal ervaren trouwambtenaren in dienst die jullie huwelijksvoltrekking kunnen verzorgen. Je vindt deze trouwambtenaren op de website van de gemeente Asten, waar iedere Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand ofwel BABS,  zich presenteert met hun eigen verhaal. Maar je mag ook zelf een zelfstandige trouwambtenaar kiezen. Bekijk ons overzicht met de leukste zelfstandige trouwambtenaren>>. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar dan moet je de gegevens van die BABS doorgeven bij de aangifte van het huwelijk.

Trouwlocatie kiezen in Asten

Je mag in Asten overal trouwen, zolang die locatie maar voldoet aan de gestelde voorwaarden die de gemeente hier voor stelt. Zo'n trouwlocatie voor 1 dag  moet je wel tijdig doorgeven aan de gemeente, want zij gaan deze eerst controleren m.b.t. tot de voorwaarden waar zo'n locatie aan moet voldoen. Die locatie zal dan worden aangewezen als trouwlocatie voor 1 dag. Als je weet dat er op deze locatie wel vaker getrouwd wordt, dan zal dit geen probleem opleveren en hoeft het allemaal niet zo snel geregeld te zijn met de gemeente. 
De gemeente Asten heeft zelf ook officiële trouwlocaties zoals het gemeentehuis. Dit zijn dus gemeentelijke locaties, waarbij controle van de voorschriften niet nodig is. Ook kun je op de gemeentelijke trouwlocaties goedkoper trouwen, omdat het qua administratie en controle eenvoudiger is.

Op de pagina Trouwlocaties>> van deze website TrouweninNoordBrabant.nl vind je een aantal populaire trouwlocaties in Brabant. 

Gratis trouwen in de gemeente Asten

Het kan zijn dat je graag wilt trouwen maar er geen budget voor hebt.. Of dat trouwen noodzakelijk is i.v.m. jullie omstandigheden? Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht om het gratis trouwen aan te bieden voor stellen die een gegronde reden hebben om hier gebruik van te maken.. Je kunt in Asten gratis trouwen op de reguliere maandagen om 09.00 uur of 9.15 uur. Let wel op: dit is een korte en functionele ceremonie met slechts het bruidspaar en de getuigen als aanwezigen. 

Adresgegevens gemeente Asten

Bezoekadres:

Koningsplein 3
5721 GJ Asten
Telefoon: 0493 671212
Website: www.asten.nl 

Gemeentehuis Best
Raadhuisplein 1
5683 EA Best
Tel: 0499 360911
Website: www.gemeentebest.nl
E-mail: info@gemeentebest.nl

Leuke adresjes


Black tie Gelegenheidskleding

Black tie Gelegenheidskleding

specialist in trouwpakken
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

breed assortiment partyverhuur
BABS Els

BABS Els

gezellige trouwambtenaar voor jullie ceremonie

Ook interessant


Hoe kies je een passende trouwkaart

Hoe kies je een passende trouwkaart

Het kiezen van een trouwpak
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media