Trouwen in de gemeente Eindhoven

Als je wilt trouwen in de gemeente Eindhoven, dan heb je in ieder geval al het voordeel dat deze gemeente alle informatie en regels duidelijk en uitgebreid hebben omschreven op hun eigen website. Alles wat je nodig bent, waar jullie aan moet voldoen, de kosten van het trouwen in Eindhoven, de officiële trouwlocaties én de aanvraagmogelijkheden voor een vrije trouwlocatie naar keuze, de trouwambtenaren, etc...

Trouwen-in-Eindhoven

Trouwlocaties

Voor het kiezen van jullie trouwlocatie in Eindhoven heb je 2 mogelijkheden. Je kunt gaan trouwen in een officiële trouwlocatie van de gemeente én je kunt zelf een alternatieve locatie uitzoeken en hiervoor de toestemming aanvragen voor "trouwlocatie voor één dag".

Trouwen op een officiële trouwlocatie

De meest bekende officiële trouwlocatie is voor iedere gemeente uiteraard het stadhuis. Ook in de gemeente Eindhoven beschikt het stadhuis over een mooie trouwzaal voor de huwelijksvoltrekking. Daarnaast heeft de gemeente ook een aantal locaties aangewezen als "officiële trouwlocatie". Als jullie in 1 van deze locaties willen trouwen dan hoeft er geen toestemming of vergunning voor aangevraagd te worden. Dit zijn o.a. horecalocaties, een museum e.d. Maar omdat je woonachtig bent in Noord-Brabant mag je uiteraard ook gerust in andere plaatsen of provincies trouwen. In Zeeland bijvoorbeeld. Ook daar vind je een brede variatie aan trouwlocaties. Die keuze is dus geheel aan jullie zelf.

Trouwlocatie voor 1 dag

Er mag in de gemeente Eindhoven ook getrouwd worden op zgn. vrije locaties. Locaties die je zelf mag kiezen, maar geen officiële trouwlocatie zijn. Om hier te mogen trouwen dient zo'n trouwlocatie voor 1 dag wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zoals veiligheid, hygiëne, toegankelijkheid, parkeergelegenheid, goede zeden, geen overlast, etc.. Zie hier de volledige opsomming van de voorwaarden voor een trouwlocatie voor 1 dag in de Gemeente Eindhoven.

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt altijd voltrokken door een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, ook wel bekend als BABS genoemd! Je mag een trouwambtenaar van de Gemeente Eindhoven kiezen of een zelfstandige trouwambtenaar kun je zelf kiezen. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zich aan jullie voor. Eindhoven is hierbij weer niet karig. Er zijn altijd wel circa 15(!) officiële trouwambtenaren in dienst. De beschikbaarheid op jullie trouwdatum moet je wel eerst even opvragen! Als je voor een zelfstandige trouwambtenaar kiest, dan moet je de gegevens van deze ambtenaar doorgeven bij het melden van jullie voorgenomen huwelijk.

Kosten van het huwelijk

De kosten voor de huwelijksvoltrekking kunnen tussentijds veranderen. Daarom verwijzen we jullie daarvoor naar de trouwen-pagina van de Gemeente Eindhoven en dan specifiek de kosten van het trouwen in de gemeente Eindhoven.

Gratis trouwen

Het gratis huwelijk/partnerschap is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Iedere Nederlandse gemeente is wettelijk verplicht om twee maal per week de gelegenheid te bieden om haar inwoners gratis te laten trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.
Omdat er veel vraag is naar deze mogelijkheid, zijn de opties vaak al voor de komende 8 tot 10 maanden volgeboekt. Houdt daar dus rekening mee!
Je kunt op dinsdag om 09.15 en 09.30 gratis trouwen. Het is een zeer eenvoudige ceremonie, zonder toespraak. 

Meer informatie over trouwen in Eindhoven

Gemeente Eindhoven
Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Tel: 040 2386000
Website: www.eindhoven.nl
E-mail: gemeente@eindhoven.nl

Trouwbedrijven gemeente Eindhoven


Whoosh'n Dance

Whoosh'n Dance

Eindhoven - Best - Valkenswaard
Het Ketelhuis

Het Ketelhuis

Eindhoven
Auberge Eeckaerde

Auberge Eeckaerde

Eindhoven

Ook interessant


Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media