Trouwen in de gemeente Goirle

"Ja, ik wil!" trouwen in de gemeente Goirle! De gemeente Goirle heeft 1 vaste trouwlocatie, namelijk het gemeentehuis. Je kunt ook kiezen voor een alternatieve locatie, hiervoor moet je wel een verzoek indienen bij de gemeente. Ook kun je het huwelijk laten voltrekken door verschillende trouwambtenaren. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Trouwen-in-Goirle

Trouwlocaties

Ieder huwelijk wordt volgens het Burgerlijk Wetboek in het 'huis der gemeente' voltrokken. Naast het gemeentehuis bestaat de mogelijkheid ook op locatie te trouwen. Er zijn geen vaste locaties aangewezen. Het bruidspaar vraagt zelf om op een andere locatie dan het gemeentehuis te mogen trouwen. Hierbij kun je denken aan restaurants, molens, cultureel centrum,of je kunt zelf met een voorstel komen. De gemeente bekijkt de locatie. De locatie moet voldoen aan de voorwaarden die aan een huwelijksvoltrekking op een alternatieve locatie zijn gesteld. Bijvoorbeeld openbaarheid, bereikbaarheid, toegankelijkheid, voldoende parkeergelegenheid, enzovoort. 

Komt een locatie in aanmerking, dan wordt besloten om deze voor de dag van het huwelijk aan te wijzen als een 'huis der gemeente'. De voorwaarden van een alternatieve trouwlocatie vind je op de website van de gemeente Goirle.

Trouwambtenaren

Bij je eerste contact met de gemeente heb je besproken met een ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze ambtenaar doet de voorbereidende werkzaamheden. Hij/zij kijkt of wettelijk alles klopt, de noodzakelijke documenten juist zijn en niets een verbintenis in de weg staat. Deze ambtenaar bepaald samen met jullie de trouwdatum, de locatie en kijkt wie de ceremonie kan doen. Dat is het moment waarop de zaak overgedragen wordt aan één van de trouwambtenaren.

Buitengewone Ambtenaar Burgerlijke Stand

De Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand is de trouwambtenaar. Hij/zij is in dienst van de gemeente om een huwelijk af te sluiten. Hij/zij gaat met jullie in overleg om in detail jullie grote dag te bespreken en draagt zorg voor een persoonlijke noot. Je mag zelf kiezen welke trouwambtenaar jullie huwelijk voltrekt.


Gratis huwelijk

• je kunt gratis trouwen op maandag om 08.45 uur of om 09.00 uur
• duur ongeveer 10 minuten
• maximaal 12 personen incl. bruidspaar en de getuigen zijn aanwezig
• het huwelijk vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis zonder toespraak

Meer informatie over trouwen in Goirle

Gemeente Goirle
Oranjeplein 1
5051 LT Goirle
Tel: 013 5310610
Website: www.goirle.nl
E-mail: info@goirle.nl

Ook interessant


Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media