Trouwen in de gemeente Helmond

Jullie trouwdag is één van de mooiste dagen uit jullie leven. Een onvergetelijke dag die je met degene die je lief hebt wilt vieren. Het liefst op een bijzondere locatie. In Helmond is voor ieder wat wils. Je kunt in een historische of juist een moderne omgeving trouwen. Je kunt zelfst op een voor jullie bijzondere plek in Helmond trouwen.

Trouwen-in-Helmond

Melding voorgenomen huwelijk

Als je een huwelijk wilt aangaan, moet je hiervan een meldign doen in de gemeente waar je wilt trouwen. Je kunt samen met de ambtenaar tidjens het voorgesprek bespreken hoe de inhoud van de ceremonie eruit gaat zien. Ga voor meer informatie over de melding voorgenomen huwelijk en het voorgesprek naar de website van de gemeente waar je verschillende huwelijksfolders aantreft.

Maak tijdig afspraken

De procedure van de melding van het huwelijk kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Immers, voordat je kunt gaan trouwen is het nodig dat er veel zaken worden geregeld: locatie, muziek, kapper, fotograaf etc. Wij adviseren je daarom ruim van tevoren een afspraak te maken. Als je samen een huwelijksdatum hebt gekozen, dan kun je deze laten vastleggen. 

Trouwlocaties

• Stadswinkel
• Kasteel Helmond
• Gemeentemuseum Boscotondo
• Openbare Bibliotheek
• Cacaofabriek
• Op locatie naar keuze 

Gratis huwelijk

In Helmond is het mogelijk om gratis te trouwen om 09.15 en 09.45 uur. De huwelijkssluitingen vinden plaats in een aparte ruimte in Boscotondo die daarvoor speciaal is ingericht. De echtverbintenis wordt gesloten door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die een gedicht voorleest. In 2015 wordt wel het één en ander veranderd wat betreft het gratis huwelijk. Vraag bij de gemeente meer informatie aan.

Meer informatie over trouwen in Helmond

Stadswinkel Helmond
Frans Joseph van Thielpark 1
5707 BX Helmond
Tel: 0492 587777
Website: www.helmond.nl
E-mail: info@helmond.nl

Leuke adresjes


Bruidshuis Diana

Bruidshuis Diana

30 jaar ervaring in bruidsmode

Ook interessant


Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media