Trouwen in de gemeente Laarbeek

Als twee mensen hun relatie officieel willen vastleggen, is het huwelijk één van de mogelijkheden. Als je wilt trouwen, dien je teminste twee weken en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum melding te doen van het huwelijk in de gemeente waar je gaat trouwen. Bij de melding moet je misschien documenten overleggen zoals een geboorteakte of een verklaring van de burgerlijke staat. Neem daarom ruim voor jullie voorgenomen trouwdatum contact op met de trowugemeente zodat je voldoende tijd hebt om de vereise papieren te kunnen overleggen. Er kan gevraagd worden om documenten te laten vertalen. Ook kan gevraagd worden om de documenten te laten legaliseren en verifiëren door het land van aangifte.

Trouwen-in-Laarbeek

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Laarbeek
• 't Oude Raadhuis
• Conferentiecentrum De Couwenbergh
• Het Kouwenbergs Kerkje
• Bavaria Brouwerijcafé 'de Heerenkamer'

Trouwen op locatie

Steeds meer bruidsparen willen op een unieke manier invulling geven aan hun huwelijksdag. De gemeente Laarbeek helpt bruidsparen graag om er een persoonlijke en onvergetelijke dag van te maken. Naast de vaste locaties is het daarom ook mogelijk om op een door jou gewenste locatie te trouwen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden en bijkomende kosten aan verbonden. 

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). De gemeente Laarbeek kent meerdere trouwambtenaren in dienst. Deze trouwambtenaar sluit alleen huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Je kunt ervoor kiezen om het huwelijk door één van deze trouwambtenaren te laten sluiten. Je kunt de naam van de trouwambtenaar van je keuze bij de reservering van het huwelijk doorgeven. De trouwambtenaren stellen zichzelf aan je voor op de website van de gemeente Laarbeek.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Je kunt op maandagmorgen tussen 09.00 en 10.30 uur kosteloos trouwen. Er vinden maximaal twee huwelijken plaats op maandagochtend. Het huwelijk wordt kort en bondig voltrokken en duurt maximaal 10 minuten. Dit kan alleen in het gemeentehuis van Laarbeek. Indien de gemeente voor getuigen moet zorgen betaal je € 49,00 tot een maximum van een half uur. Bij het wisselen van ringen betaal je € 19,00 en indien je toch voor een toespraak kiest betaal je: € 104,00

Meer informatie over trouwen in Laarbeek

Gemeentehuis Laarbeek
Koppelstraat 37
5741 GA Beek en Donk
Tel: 0492 469700
Website: www.laarbeek.nl
E-mail: gemeente@laarbeek.nl

Ook interessant


De perfecte trouwlocatie uitkiezen doe je zo

De perfecte trouwlocatie uitkiezen doe je zo
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media