Trouwen in de gemeente Oss

Je kunt in elke gemeente in Nederland trouwen. Ook als je in het buitenland woont. Als je weet in welke gemeente je wilt trouwen, kun je met die gemeente afspraken maken over de locatie, tijdstip en over de trouwambtenaar die het huwelijk zal gaan sluiten. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen er minimaal twee en maximaal vier zijn.

Trouwen-in-Oss

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Oss
• Voormalig gemeentehuis Ravenstein
• Museum Jan Cunen
• Nederlandse Hervormde (N.H.) Kerk Ravenstein
• De Oude Pastorie Macharen
• Raadhuis Lithoijen
• Klooster Betlehem Haren

Wil je niet op één van de vaste locaties trouwen? Je kunt ook op een locatie naar keuzen in de gemeente Oss trouwen. Dit heet 'trouwen op een vrije locatie'. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden vind je op de website van gemeente Oss.

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Op de website van de gemeente Oss stellen de trouwambtenaren zichzelf aan jullie voor. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Het is mogelijk om gratis te trouwen. De mogelijkheden hiervoor zijn wel beperkt. In de gemeente Oss kun je op maandagochtend om 09.00 en 09.15 uur gratis trouwen. Je dient rekening te houden met een lange wachttijd. Er vindt geen ceremonie plaats. Voor meer informatie over het gratis trouwen in gemeente Oss neem je telefonisch contact op met de afdeling burgerlijke stand en vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie over trouwen in Oss

Gemeentehuis Oss
Raadhuislaan 2
5341 GM Oss
Tel: 0412 629911
Website: www.oss.nl
E-mail: burgerzaken@oss.nl

Ook interessant


Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media