Trouwen in de gemeente Sint-Michielsgestel

Als jullie gaan trouwen, kun je met de gemeente afspraken maken over het sluiten van jullie huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de trouwdatum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de trouwceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen zijn. Gratis trouwen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Trouwen-in-Sint-Michielsgestel

Melding voorgenomen huwelijk

Als je met elkaar wilt trouwen mag je zelf de locatie kiezen. Meld je trouwplannen bij de gemeente waar je de ceremonie wilt laten plaatsvinden. Doe de melding op z'n vroegst 1 jaar voor de trouwdag. Je hebt er de tijd voor tot uiterlijk 2 weken van tevoren. De gemeente controleert of je met elkaar mag trouwen. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Sint-Michielsgestel
• Het Oude Raadhuis, Berlicum

Trouwen op een eigen locatie

Je kunt zelf kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een speciale herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. De trouwambtenaren van de gemeente Sint-Michielsgestel stellen zichzelf voor op www.sint-michielsgestel.nl.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandagochtend kun je gratis trouwen. Wil je gratis trouwen? Dat kan op maandagochtend om 09.00 of 09.30 uur in de collegekamer. Dit betreft een formaliteit en je mag maar 2 getuigen uitnodigen en een bepert aantal gasten. Bij een kosteloze voltrekking zijn er minder mogelijkheden.

Meer informatie over trouwen in Sint-Michielsgestel

Gemeentehuis Sint-Michielsgestel
Meanderplein 1
5271 GC Sint-Michielsgestel
Tel: 073 5531111
Website: www.sint-michielsgestel.nl
E-mail: gemeente@sint-michielsgestel

Ook interessant


De voorbereiding van je trouwdag

De voorbereiding van je trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media