Trouwen in de gemeente Son en Breugel

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! Op deze pagina vind je alvast alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in Son en Breugel. Van trouwlocaties tot huwelijkskosten.

Trouwen-in-Son-en-Breugel

Trouwlocaties

Naast haar eigen locatie beschikt de gemeente Son en Breugel over unieke trouwlocaties met vele mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om te trouwen op een door jou uitgezochte locatie.
• Raadzaal van het gemeentehuis
• La Sonnerie
• Galerie Podium DejaVu
• Eigen locatie

Trouwen op een locatie naar keuze

Het is mogelijk om te trouwen op een andere locatie dan het gemeentehuis, DejaVu en La Sonnerie. Het gaat om onder andere huwelijken in markante gebouwen en particuliere woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook op de middenstip van een sportveld of de kiosk. Wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Voorwaarden:
Enkele voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat tijdig duidelijk moet zijn wanneer het huwelijk wordt voltrokken zodat administratieve stappen kunnen worden genomen. Voors dient de eigenaar/beheerder van de trouwlocatie zijn medewerking te verlenen zodat de ambtenaar zijn werkzaamheden naar behoren in zelfstandigheid kan uitvoeren. Ook moet de openbaarheid zijn gegarandeerd en mag er geen gevaar bestaan voor de openbare orde. De locatie dient vrij en goed toegankelijk te zijn, ook voor minder-validen. Aan de aanwijzing zijn, voor veilig vervoer van de akte en ambtelijke toetsing van de locatie aan de voorwaarden, meerkosten verbonden.

Trouwambtenaren

Eén buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt jullie huwelijk. Tijdens de melding van het voorgenomen huwelijk heb je gesproken met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze medewerker van de gemeente regelt het voorbereidende werk en zorgt dat de noodzakelijke documenten in orde zijn. Hij of zij neemt een aantal zaken met je door zoals locatie, datum en tijdstip van de plechtigheid en de rol van de trouwambtenaar.

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt jullie huwelijk Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om het huwelijk te voltrekken. De gemeente Son en Breugel heeft meerdere trouwambtenaren. Je kunt in Son en Breugel geen keuze maken welke ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk voltrekt.

De trouwambtenaar neemt ongeveer twee weken voor jullie trouwdag telefonisch contact met jullie op. Hij of zij zal dan een afspraak met je maken voor een voorbereidend gesprek. Daarin vertelt hij of zij je meer over de procedures die tijdens de huwelijksvoltrekking precies volgens de wet moeten worden uitgevoerd, zoals het zeggen van het ja-woord, het voorlezen van de akte en het onderteken van de akte door het bruidspaar en de getuigen. De trouwambtenaar zal zoveel mogelijk rekening houden met jullie persoonlijke wensen.

 

Kosteloos huwelijk

Er is twee keer per week gelegenheid om kosteloos te trouwen. Op maandagochtend om 09.00 uur en om 09.30 uur. Van het bruidspaar dient één persoon woonachtig te zijn in Son en Breugel. Maximaal mogen er (inclusief bruidspaar en getuigen) 10 personen aanwezig zijn. Je betaalt hier wel voor een trouwboekje.

Meer informatie over trouwen in Son en Breugel

Gemeente Son en Breugel
Raadhuisplein 1
5691 AL Song en Breugel
Tel: 0499 491491
Website: www.sonenbreugel.nl
E-mail: gemeente@sonenbreugel.nl

Ook interessant


Leuke weetjes over het bruidsboeket

Leuke weetjes over het bruidsboeket
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media