Trouwen in de gemeente Steenbergen

De huwelijksvoltrekking is aan wettelijke regels verbonden. Maar naast het formele gedeelte kun je de plechtigheid op een eigen, persoonlijke manier invullen. Het is gebruikelijk om enige tijd voor de bruiloft een kennismakingsgesprek te voeren met de ambtenaar die het huwelijk zal voltrekken. Dit voorkomt verrassingen op de trouwdag zelf.

Trouwen-in-Steenbergen

Getuigen

Op het moment van de huwelijksvoltrekking moeten er getuigen aanwezig zijn. Minimaal twee en maximaal vier personen van 18 jaar en ouder.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis, Buiten de Veste 1 in Steenbergen
• Trouwzaal in het voormalige gemeentehuis, Kaaistraat 47 in Steenbergen
• Kerk Nieuw-Vossemeer
• Vrije locatie

Trouwlocatie kiezen

Sinds enkele tijd biedt de gemeente Steenbergen ook de mogelijkheid zelf te bepalen op welke locatie een huwelijk gaat plaatsvinden. Hier is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo dien je de aanvraag minimaal 3 maanden voor de geplande trouwdatum in te dienen. Je kunt het huwelijk ook in de open lucht laten voltrekken.

Trouwambtenaren

Het huwelijk zal voltrokken worden door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Omdat de BABS een belangrijke rol speelt op jullie trouwdag, kun je op de website van de gemeente Steenbergen alvast kennismaken. Je dient er wel rekening mee te houden dat de gemeente altijd een andere ambtenaar kan aanwijzen met ziekte, afwezigheid door vakantie etc.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Je kunt op maandagochtend om 09.00 en 09.15 uur gratis trouwen in het gemeentehuis, Buiten de Veste. Meer informatie over het gratis huwelijk kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Steenbergen

Gemeentehuis Steenbergen
Buiten de Veste 1
4652 GA Steenbergen
Tel: 0167 543434
Website: www.gemeente-steenbergen.nl
E-mail: info@gemeente-steenbergen.nl

Ook interessant


Etiquette bij trouwen

Etiquette bij trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media