De voorbereiding van je trouwdag

Voorbereiding trouwdag

Ben je pas ten huwelijk gevraagd of is de trouwdatum zelfs al geprikt? Dan moet er vanaf nu veel geregeld worden om jouw perfecte bruiloft te plannen. Wij denken dat je daarom wel wat hulp kunt gebruiken, want een goede voorbereiding is van essentieel belang. Door niets aan het toeval over te laten kun jij straks volop genieten van die ene grote dag. Op deze pagina geven wij je een overzicht van zaken die tot in de puntjes geregeld moeten worden. 

Hoeveel tijd heb je nodig om jouw perfecte bruiloft te plannen?

Je hebt waarschijnlijk al een idee over hoe jullie bruiloft eruit moet komen te zien. Deze plannen wil je uiteraard graag realiseren en daar komt veel planning bij kijken. Gemiddeld hebben bruidsparen ongeveer 8 maanden de tijd nodig om hun droombruiloft te plannen. Je moet gewoon de tijd ervoor nemen die je nodig denkt te zijn of laat het afhangen van jullie favoriete trouwdatum of seizoen. 

trouwpak kopen

Trouwdatum plannen en locatie(s) kiezen

Bepaal eerst de datum waarop jullie willen trouwen. Hiermee heb je een goed overzicht om de gehele voorbereiding te plannen. Daarna kun je op zoek gaan naar een trouwlocatie en de trouwkleding. Tussen april en september zijn de locaties al snel volgeboekt, dus wacht niet te lang met reserveren. Willen jullie gebruik maken van verschillende locaties? Reserveer dan ook alvast de locaties voor de receptie, het diner, het huwelijksfeest etc. En je moet vroeg beginnen met de zoektocht naar jouw droomjurk en trouwpak, want je moet hierbij rekening houden met een levertijd van maar liefst 4 tot 6 maanden. 

Wanneer moet de bruidegom op zoek gaan naar het perfecte trouwkostuum?

Voor jou als bruidegom is het aanschaffen van een mooi en uniek trouwkostuum één van de belangrijkste dingen wanneer je gaat trouwen. Begin daarom op tijd aan de zoektocht. Wij raden je aan om ongeveer 5 à 6 maanden voor het huwelijk op zoek te gaan naar jouw perfecte trouwpak en een afspraak te plannen bij de winkel van je keuze. Zo voorkom je onnodige stress en weet je zeker dat je een plekje kunt bemachtigen. De meeste mannen houden niet van shoppen, maar op zoek gaan naar een trouwpak is toch even wat anders dan wanneer je een nieuwe spijkerbroek moet aanschaffen. En mede daarom is Suits at Sea ook zo populair onder bruidegoms, want daar is shoppen voor de man namelijk wél leuk. Suits at Sea is geen standaard pakkenwinkel, maar een speciaal voor de bruidegom ingerichte ManCave, met stoere en stijlvolle trouwpakken. De heren komen hier voor een toffe beleving, goed advies én voor bijzondere trouwpakken. Een trouwkostuum van Suits at Sea wordt volledig op maat gemaakt én gedesigned. Geen wachtrij zoals in veel winkels, maar een werkelijke “Trouwpak Experience” aan het water waar je als bruidegom alle aandacht krijgt!

Trouwkleding bruidegom

Bepaal het budget van jullie huwelijk

Met het budget valt en staat eigenlijk alles. Wanneer jullie het budget hebben vastgelegd, wordt er meteen heel veel duidelijk. Misschien kan die ene toffe locatie aan het water toch niet doorgaan of kan die jurk van € 2.500,- juist wel doorgaan omdat je op andere dingen gaat bezuinigen. Wij raden je aan om een overzicht te maken. Ga na hoeveel jullie aan welk onderdeel willen uitgeven en gebruik dat als richtlijn. Focus je hierbij vooral goed op de locatie, het trouwkostuum en de trouwjurk.

Wie nodig je uit? Maak een gastenlijst!

Natuurlijk worden de beste vrienden en familieleden uitgenodigd. Maar je hebt vast ook kennissen, buren etc. die je niet voor de hele dag wilt uitnodigen. Daarom is het handig om een gastenlijst samen te stellen voor de dag- en avondgasten. Ook heeft de trouwlocatie een maximale capaciteit, houd hier dus ook rekening mee. Het aantal gasten heeft ook invloed op jullie budget. Een bruiloftsgast kost al snel zo’n honderd euro per persoon.

Trouwen

Ga op zoek naar trouwleveranciers

Alle praktische zaken zijn geregeld, dan is het nu tijd om de allerleukste en beste trouwleveranciers te vinden. Zonder een feestlocatie geen knallend feest, een jurk of trouwpak waar je spijt van krijgt bij het zien van de trouwfoto’s is een no-go, zonder een band of DJ geen sfeer en een bruiloft zonder fotograaf is een nachtmerrie. Je wilt toch een blijvende top herinnering aan deze fantastische dag? De trouwlocaties zijn al snel volgeboekt in het trouwseizoen, maar dat geld natuurlijk ook voor de andere trouwleveranciers zoals bij het kiezen van jullie trouwvervoer. Daarom is het handig om de drie grootste onderdelen dan ook als eerste van je planning af te strepen. Trouwlocatie, trouwjurk en het trouwpak! Maar maak geen overhaaste beslissingen, want je moet geen spijt krijgen van je keuze. 

Maak een draaiboek

Een draaiboek is echt superhandig! Het belangrijkste is dat je rekening houdt met de vijf w’s: wie, wat, waar, waarom en wanneer? Aan de ceremonie is al een tijd gekoppeld, het handigst is dus dat je hier omheen gaat plannen. Vul eerst de grote lijnen in, voordat je aan de grote details begint. Met een draaiboek krijg je een mooi overzicht over hoe de bruiloft eruit gaat zien. Ook zeker handig voor jullie ceremoniemeester.

Wij wensen je heel veel succes met de voorbereiding van je trouwdag. En vergeet vooral niet te genieten! 

Leuke adresjes

C’est Moi Bruidsmode

C’est Moi Bruidsmode

Trouwjurken, trouwpakken, en bruidskinderkleding
Sprinkles bruidstaarten

Sprinkles bruidstaarten

Bruidstaarten, cupcakes, sweet tables
Limousine.nl

Limousine.nl

een bijzondere limousine als trouwauto
Bruidshuis Diana

Bruidshuis Diana

30 jaar ervaring in bruidsmode
G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

G. van Grinsven | Juwelier - Horloger

unieke trouwringen
BABS Els

BABS Els

gezellige trouwambtenaar voor jullie ceremonie
Center Parcs Het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos

trouwen in een tropische jungle
Bruidsboetiek Lovely Lady

Bruidsboetiek Lovely Lady

jarenlange ervaring in de bruidsmode
Het Cachot - Trouwlocatie

Het Cachot - Trouwlocatie

Trouwen op een sprookjesachtige trouwlocatie
Cinematic Wedding

Cinematic Wedding

een prachtige trouwfilm op maat
Auberge Eeckaerde

Auberge Eeckaerde

Nostalgische trouwlocatie in Eindhoven

Ook interessant

Een photobooth op jullie trouwdag

Een photobooth op jullie trouwdag

Etiquette bij trouwen

Etiquette bij trouwen

Het kiezen van een trouwpak

Een trouwpak aanschaffen

Een trouwpak aanschaffen

Leuke weetjes over het bruidsboeket

Leuke weetjes over het bruidsboeket
Bezoek ook de website:

Trouwen in Limburg

Volg ons op social media